Шепетівчанин Сергій Цибізов вкотре заявив росіянам, що є військовополоненим

12 Лютого 2019 10:58

Учора, 11 лютого, відбулися слідчі дії щодо військовополоненого шепетівчанина Сергія Цибізова, якого разом з іншими українськими моряками захопили в Керченській протоці 25 листопада минулого року і продовжують утримувати в російському полоні. Нагадаємо, 15 січня Лефортовський суд Москви продовжив до 24 квітня термін арешту для українських моряків, серед них і шепетівчанину Сергію Цибізову.

«Він знову заявив під протокол, що є військовополоненим і відмовився відповідати на запитання слідчого. Разом з тим, Сергій відповів на питання адвоката щодо умов утримання, дані відомості були зафіксовані. Адвокатом Цибізова Сергієм Новіковим була долучена копія резолюції ПАРЄ, заявлена ще низка клопотань та подані кілька заяв слідству. До теперішнього часу йому не передали апеляційну скаргу адвоката, незважаючи, що вже на завтрашній день призначено судове засідання. Загальний стан Сергія Цибізова задовільний», – написав на сторінці «Захист військовополонених українських моряків» у фейсбук Микола Полозов.

Як відомо, уже сьогодні, 12 лютого, о 10.00 (за місцевим часом) відбудеться розгляд скарги захисту другої четвірки військовополонених моряків, серед яких і скарга Сергія Цибізова.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонники захопили три українські військові судна, коли ті проходили Керченську протоку, прямуючи з Одеси в Маріуполь. На кораблях перебували 24 військовослужбовців. Їх звинуватили в незаконному перетині кордону РФ. Наразі українських моряків утримують у московських слідчих ізоляторах «Лефортово» і «Матроська тиша». Сергій Цибізов із Шепетівки в грудні заявив про себе як про військовополоненого під протокол та відмовився давати свідчення росіянам у Москві.

Ірина ОЛІЙНИК

Джерело: ye.ua