Заклопотані люди часто відмовляються від сніданку. І дарма, тому що саме сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Саме він запускає роботу організму після ночі відпочинку.
Хибним також є твердження, що перший прийом їжі повинен бути легким. Переважна кількість продуктів, які ми звикли їсти на сніданок, можуть призвести до хронічних захворювань та навіть ожиріння. Програма «Сніданок з 1+1» порадила, як зробити сніданок не лише смачним, а й корисним для здоров’я.
ЩО НЕ МОЖНА ЇСТИ НА СНІДАНОК
1. Магазинні пластівці, граноли та інші сухі сніданки. Вони містять велику кількість цукру, через який виникають різкі перепади інсуліну в крові. З тої самої причини слід виключити й соки.
2. Млинці, вафлі, печиво та круасани, головним інгредієнтом яких є рафіноване пшеничне борошно, лише сприяють ожирінню. Ці продукти містять в собі швидкі вуглеводи, а тому вже за годину виникне відчуття голоду.
3. Бутерброди з м’яким вершковим сиром не бажано вживати щодня через велику кількість жирів у них, як підвищують рівеньсерцево-судинних порушень.
4. Ковбаси та сосиски приносять мінімум користі. Більше того, дешеві ковбасні вироби містять м’ясо механічного обвалювання – перебиті кістки, хрящі, тельбухи, хвости тощо. Регулярне вживання цих продуктів збільшує ризик онкозахворювань.
ЩО КОРИСНО ЇСТИ НА СНІДАНОК
Зранку необхідно їсти калорійні продукти, аби організм зміг спалити їх протягом дня.
1. Сухі магазинні сніданки краще замінити на різноманітніпоживні каші. Злакові забезпечать вас енергією, а складні вуглеводи наситять вас на довший період часу.
2. Замість ковбаси краще з’їсти корисного м’яса чи риби, які забезпечать організм достатньою кількістю білка.
3. Варені яйця чи омлет слугуватимуть прекрасною альтернативою сухим бутербродам.
4. Овочевий салат з олією подарує відчуття легкості і в той же час забезпечать необхідний рівень поживних речовин.
Ситний сніданок – це запорука гарного самопочуття, підвищення працездатності та швидкого метаболізму.