Рецепт без випічки: справжня сирна паска, яка вирізняється багатим смаком

9 Квітня 2019 10:17

Якщо знати тонкощі приготування, то вийде кулінарний шедевр, що стане окрасою великоднього столу!

Приготуй до Великодня щось особливе. Як тобі сирна паска, рецепт якої відомий ще з 19 століття Ця проста та смачна паска без випікання готується набагато швидше за дріжджову. А пригощати нею можна і старих, і малих, і тих, хто дотримується дієти.

Сирна паска з трьох шарів

Ця сирна трьошарова паска багатьом припаде до смаку, адже вона виходить ніжною та солодкою. Ну а якщо твоя родина не любить солодощі, ти можеш просто зменшити кількість цукру в рецепті до мінімуму. Отже, почнемо готувати!

Інгредієнти:

  • 0,5 кг творогу (бажано домашнього)
  • 2 жовтка
  • 1 скл. цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г 20%-ної сметани
  • цедра 1 лимона
  • 2 ст. л. маку
  • 3 ст. л. абрикосового джему
  • 50 р кураги
  • 1-2 пак. загущувача для вершків

Приготування:

  1. Творог протерти через сито або збити в блендері до повної однорідності. Сметану збити із загущувачем. Жовтки збити з цукром до білої маси.
  2. З’єднати сир та сметану, додати розм’якшене вершкове масло, перемішати.
  3. Сирну масу поставити на маленький вогонь, нагріти до появи бульбашок. Зняти з вогню та, помішуючи, ввести жовтки.
  4. Отриману суміш розділити на 3 рівні частини. У мершу додати мілко натерту цедру лимона.
  5. Мак промити теплою водою, обсушити та додати в другу частину сиру.
  6. Курагу залити окропом на 5 хв, обсушити, перебити в блендері і додати до третьої частини маси, разом із абрикосовим джемом.
  7. Форму для сирної паски (можна також використовувати форму для кексу) застелити марлею.
  8. Викласти у форму сир із цедрою, остудити 30 хв в холодильнику. Далі викласти частину з маком, знову за 30 хв остудити в холодильнику. Додати частину з джемом та курагою. Розрівняти. Накрити краями марлі, притиснути зверху невеликим вантажем (підійде дощечка чи літрова банку). Поставити в холод на ніч. Під нижню частину форми обов’язково підстав тарілку – буде стікати сироватка.
  9. Готову сирну паску накрити тарілкою, перевернути. Зверху прикрасити білим шоколадом, горіхами чи кондитерською присипкою.
Джерело: ukr.media