ФЕОДАЛЬНА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ, АБО ЯК “ЛЮБІ ДРУЗІ” ГРОЙСМАНА-ПОРОШЕНКА МАЙЖЕ МІЛЬЯРД НАШИХ ГРИВЕНЬ ДІЛИЛИ

15 Квітня 2019 13:21

Головним успіхом команди влади називають реформу децентралізації. Також вважається, що визначальну роль у цій історичній для громадян справі зробили депутати прогресивної і народної більшості ВР.

Нині хочу продемонструвати реальний зміст децентралізації для правильних депутатів і неправильних областей, міст і громад України.

Отож, відомо, що команда Гройсмана-Порошенка удосконалила застарілу систему Януковича-Азарова по підкупу депутатів за наші, бюджетні кошти.

Схема проста: депутат голосує “за” ініціативи влади не читаючи, а натомість – влада наділяє наші, бюджетні кошти на ЇХНІ округи.

Проаналізуємо розпорядження Уряду Гройсмана “Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції державного бюджету
місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій” від 23 січня 2019 року.

ХТО і ДЛЯ ЧОГО отримає НАШІ 824 мільйони 539 тисяч 902 грн.?

Звичайно ж “ЛЮБІ ДРУЗІ” Гройсмана-Порошенка, що сподіваються зберегти свою НЕДОТОРКАННІСТЬ у мажоритарних округах, які ПІДГОДОВУЮТЬ бюджетними коштами.

Ігор Кононенко, який обрав для свого порятунку 94 округ (Обухів,Васильків і Васильківський район)“вибив під себе” – маже 12 млн на Васильків, більше 8 млн на Обухів і більше 4 млн. на Васильківський район.

Сергій Березенко на свій округ у Чернігові – майже 6 мільйонів. Для порівняння Львів отримав – 3.100 млн.грн.

Феодальний підхід влади особливо показовий для Черкаської області. Нагадую, що область має 20 сільських районів і 16 міст.
А всі кошти, розподілені лише між округами сумновідомого Антона Яценка, якому нарахували на Уманський та Кам`янський райони більше 7 млн грн та другу Березенка по молодій команді Черновецького – Сергію Рудику на округ в Смілі та Смілянському районі – майже 6 млн.грн. А тепер, увага, – місто Черкаси отримало аж 100 тисяч, а решта 16 сільських районів та 12 міст – 0 гривень!

Подібна історія і з Києвом, де найбільше коштів отримав Святошинський район, де округ “любого друга Порошенка і лоторейного бізнесу” Олександра Третякова.

Якщо є бажання прослідкувати як РОЗПОДІЛЯЮТЬ ПРАВИЛЬНІ ДЕПУТАТИ наші гроші, можете прочитати Додаток 1 до Розпорядження КМУ. Цікавого там багато. Загально кажучи: уявіть собі, що уряд Німеччини чи США своїм рішенням за підписом Меркель чи Трампа ЗАТВЕРДЖУЄ закупівлю телевізорів, прасок, стільців, холодильників, білизни тощо на суму 50 євро чи 100 доларів?! От один депутат на Миколаївщині вирішив закупити біля сотні принтерів…

Щоправда, є і приклади адекватного використання субвенції для завершення великих інфраструктурних проектів. Так, у Хмельницькому всі кошти – 8.8 млн. направлено на будівництво другої черги водогону.

Підсумовую: європейська децентралізація – це коли місцева громада через місцеві податки формує ГІДНИЙ для життя людей БЮДЖЕТ і спільно з ними визначає як його витрачати.
Феодальна децентралізація від Гройсмана-Порошенка – це коли ПРАВИЛЬНІ депутати отримують НАШІ кошти на свої округи для ВІЧНОГО депутатства і отримання НЕДОТОРКАННОСТІ, а більшість громад країни залишається БЕЗ ГРОШЕЙ і лише спостерігає за соціальною рекламою “успіхів” влади!

Блог Миколи Томенка