КИЯНАМ ДОДАЛИ КРЕДИТІВ: СТОЛИЧНА ВЛАДА БЕРЕ ПОЗИКУ В РОЗМІРІ 140 МЛН ЄВРО

17 Квітня 2019 08:51

Стало відомо, що столична влада планує залучити кошти ЄБРР для реконструкції тепломереж в Києві. В повідомленні КМДА зазначено, що на цю діяльність установа може виділити до 140 млн євро, а це майже 4 млрд грн за ставкою не вище 6% річних за умови надання містом фінансових гарантій.

Таке рішення столичної влади прокоментував голова Київської міської організації політичної партії Громадський рух «Рідна країна» Олександр Федоренко.

«Я думаю, киянам хотілося б почути не тільки про унікальну здатність міських очільників позичати гроші і змушувати киян їх віддавати. Перш за все, хотілося б знати, чому влада не відзвітувала про те, що вона зробила для того, щоб гроші в кредит не брати? Також цікаво, які місто збирається надавати фінансові гарантії, іншими словами, що понесе в заставу.»

Політик висловив здивування, адже на його думку, кредит – не дуже вигідне рішення для киян.

«Найбільше дивує наступне. Громадський рух «Рідна країна» раніше готував матеріал про марнославство столичних очільників. Так от, влада нафінасувала комунальні ЗМІ, в яких хвалять Кличка й команду, на 105,69 млн грн.
Пішохідний міст довжиною 222 метри обійдеться бюджету не менше, як 260 млн грн.
Флагшток Державного прапора 47,5 млн грн.
Оформлення Києва до Ліги Чемпіонів – 25 млн грн.
В’їзні знаки на околицях міста – 9,47 млн грн.
Все це – речі без яких кияни могли б обійтися, адже вони ніяк не впливають на добробут чи комфорт. Коштували ці «задоволення» місту в майже півмільярда бюджетних гривень, а це вже 12,5% суми, яку зібрались позичати.
Виходить, замість того, щоб правильно і з розумом витрачати кошти, влада столиці одягає додаткове ярмо кредитів на мешканців міста. Наче нам мало тих, що вже набрав Порошенко.»

Джерело: ridna.in.ua/