У Славуті на Горині розпочали будувати ГЕС

6 Травня 2019 10:20

Фото: ілюстрація iloveukraine.com.ua

В місті Славута на річці Горинь по вулиці Богдана Хмельницького триває будівництво мікрогідроелектростанції потужністю до 200 КВт для виробництва екологічно чистої електроенергії.

Як зазначають в прес-службі Славутської міської ради, перед тим, як розпочати зведення мікрогідроелектростанції було детально вивчено технічні характеристики, проведено екологічні експертизи, аби уникнути погіршення стану берегів, русла та дна річки, зміни швидкості течії, замулення, погіршення показників вмісту кисню, температури води, падіння рівня ґрунтових вод, обміління на нижніх створах влітку тощо.

Додають, що ГЕС працюватиме в автоматичному режимі, дотримуючись санітарних мінімумів. Робота станції припинятиметься при зниженні рівня води, не забираючи її у річки.

Вироблену електроенергію, яка спрямовуватиметься в загальну систему України, купуватиме Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Щорічні відрахування до міського бюджету складатимуть понад один мільйон гривень. Ці кошти будуть спрямовані на розвиток Славутської міської ОТГ.

Будівництво мікро-ГЕС планують завершити вже наприкінці цього року.

Ірина ОЛІЙНИК

Джерело: ye.ua