Микола Томенко: про художній музей Зеленського

21 Червня 2019 13:47

Я, звичайно, вибачаюсь за свою антипрезидентську позицію, але попередня організаційна і фінансова оцінка перетворення будівлі АП (історичної будівлі штабу Київського особливого військового округу) побудованого в стилі “урочистого сталінського комуністично-радянського монументалістського ампіру з давньо-римською стилізацією” у художній музей, виглядає більш реальною для арабських шейхів, аніж для нашого бюджету з боргами!

Якщо у нової влади душа болить за культуру і мистецтво, то найпростіше рішення – реконструювати історичний і знаковий для української громади – Національний художній музей. Нагадаю, що він був заснований 1 серпня 1899 року, тобто рівно 120 років тому і відкритий 115 років тому.

І, найважливіше, що збудований він з ініціативи Київської громади за проектом Владислава Городецького, а музейну колекцію створено на пожертви Богдана Ханенка, Вікентія Хвойки, Миколи Біляшівського…

Отож, йдеться про унікальний проект створений зусиллями та грошима і експонатами, саме тодішньої київської еліти!

Серед комплексу будівель АП точно для музейних потреб необхідно передати і відкрити Будинок з Ххимерами і Будинок невтішної вдови.

Власне, сам будинок АП більше підпадає під адміністративні, а не музейні цілі.

П.С. Якщо Зеленський і К, морально і фізично не можуть знаходитися на Банковій, то вже логічніше АП перетворити на офіс для суддівської влади, а унікальний кловський палац звільнити від Верховного суду і передати під музейну справу.

Микола Томенко, кандидат у народні депутати УкраїниІ таких варіантів, більш логічних і адекватних, аніж переїзд до Українського дому, що фактично заблокує рух транспорту в центральній частині столиці, доволі багато.

П.П.С. Але за сьогоднішнього фінансового стану воюючої країни більш справедливо і більш правильно вже нарешті почати працювати поки в нинішній будівлі, Бог з вами, навіть у шортах!

Микола Томенко, кандидат у народні депутати України

Джерело: kyiv.ridna.ua