Печінка виконує різні важливі завдання. І якщо вона працює погано, це позначається на всьому організмі Для нормальної роботи цього органу не потрібно пити таблетки жменями. Досить включити в раціон певні продукти харчування, інформує Ukr.Media.
Хрестоцвіті овочі
Броколі, брюссельська капуста відомі смаком і високим вмістом клітковини. Крім того, вони багаті корисними рослинними сполуками, які захищають печінку від пошкоджень і підвищують рівень ферментів.
Грейпфрут
Грейпфрут містить 2 основних антиоксиданти: нарингенін і нарингін, які допомагають захистити печінку від пошкоджень, зменшуючи запалення. Вони також стимулюють вироблення ферментів, що спалюють жир.
Часник
Дослідження, опубліковане у 2016 році в журналі Advanced Biomedical Research, показало, що споживання часнику знижує вміст жиру і маси тіла у людей.
Зелений чай
Зелений чай допомагає в боротьбі з окислювальним стресом, знижує загальний вміст жиру в організмі і зменшує ознаки хвороби печінки.
Горіхи
Горіхи містять вітамін Е, ненасичені жирні кислоти й антиоксиданти. Ці з’єднання запобігають хворобам печінки, зменшують окислювальний стрес і запалення.
Червоні і фіолетові ягоди
Ожина, чорниця, журавлина містять групу сполук, називаних поліфенолами. Ці речовини допомагають захистити клітини печінки від ушкоджень і забезпечують антиоксидантами, щоб зменшити кількість вільних радикалів.
Вода
Візьміть у звичку пити воду замість солодких напоїв. Ви будете вражені тим, від скількох калорій це врятує вас кожен день.