Покращує травлення.
Регулярне вживання куркуми покращує травлення, оскільки вона стимулює виділення жовчі.
Захищає печінку.
Ця пряність так само корисна для здорової печінки. Вона запобігає печінку від токсичного пошкодження і відновлює уражені клітини печінки.
Сприяє здоровому мозку.
Дослідження показали, що існує тісний зв’язок між когнітивними розладами, такими як слабоумство і хвороба Альцгеймера і зниженням рівня зростання певного типу гормону, відомий як нейротрофічний фактор головного мозку. Тим не менш, експерти також виявили, що куркумін надає благотворний вплив на рівень цього гормону, тому він може впливати на деякі захворювання головного мозку або на зниження функцій головного мозку із-за старіння.
«Подщелачиваєт» організм.
Ця спеція досить лужна, тому вона позитивно впливає на організм. А саме, лужне середовище організму не підходить для розвитку раку, так як він досягає успіху тільки в кислому середовищі.
Зміцнює серцево-судинну систему.
Куркумін, активний інгредієнт куркуми, запобігає утворенню тромбів.
Подовжує тривалість життя і запобігає старінню.
Куркумін успішно пригнічує активність вільних радикалів і запобігає запалення, які є двома з найбільш важливих факторів старіння.
Володіє протираковими властивостями.
Куркумін є неймовірно сильним антиоксидантом, так що він запобігає ушкодженню клітин з-за нестабільних молекул.