Цей день в історії Хмельниччини: 23 жовтня

23 Жовтня 2019 16:08

23 жовтня 1959 року у Кам’янці-Подільському в Старому місті розпочав роботу перший районний універмаг. Під нього перебудували два будинки, що збереглися після війни. Згодом торговому закладу надали ім’я «Смотрич». До середини 90-х років приміщення декілька разів змінювало власника. Сьогодні приміщення не використовується. До речі, 2001 року був план відкрити тут філію Національного музею.

У 2012 році 23 жовтня обласний музично-драматичний театр імені Михайла Старицького отримав статус академічного. Високе звання театру присвоїли за високі творчі досягнення та мистецький рівень. Окрім цього, театр є один з найстаріших в Україні, його літопис розпочався у 1931 році.

23 жовтня 2015 року після 24 років очікування студенти хмельницького музучилища отримали гуртожиток. Цього дня ввели в експлуатацію будівлю гуртожитку Хмельницького музичного училища імені Заремби, будівництво якого тривало з 1991 року. Питання будівництва гуртожитку протягом тривалого часу не вирішувалося. Згідно з проектом, затвердженого ще у 1991 році, в обласному центрі, на вулиці Прибузькій, вже давно мали б функціонувати не лише новий корпус навчального закладу, але й гуртожиток, музична школа, спортивний та концертний зали.

Юна МІТРАШКО

Джерело: ye.ua