Що це за свято Хелловін?

Початок Хелловіну поклало стародавнє кельтське свято Сайман. Люди вірили, що в ніч з 31 жовтня на 1 листопада грань між добром і злом, минулим і майбутнім, нашим фізичним світом і світом духів стає особливо тонкою, відкриваються ворота в інший вимір.

Сьогодні нічого не відбувається просто так, пересічення інформаційних потоків аж ніяк не випадкове, тому протягом дня звертайте увагу на знаки та збіги. Особливо символічні сни цієї ночі, вони вважаються віщими, можна дізнатися про своє майбутнє.

З часом свято трохи змінилося і придбало більше веселих аспектів. Головним символом Хелловіну є гарбуз. В ньому видаляють м’якуш; в шкірці вирізують отвори, імітують очі, ніс і рот; всередині розміщують і запалюють свічки.

Вважається, що такий гарбуз-ліхтар вказує шлях духам з потойбічного світу. Самі люди вбираються в химерні страхітливі костюми, веселяться біля вогнищ і розповідають страшні історії, проводять різні обряди.

Відведіть сьогодні від себе біду і залучіть в життя удачу

Одним з головних ритуалів Хелловіну є відведення від будинку бід і нещасть, і залучення добробуту. Використовуйте для цього очисну силу вогню.

Перед сном запаліть свічку і пройдіть з нею по всьому будинку, потім поставте на столі в головній кімнаті та нехай догорить до кінця.

При цьому повторюйте слова:

«Свідомість свою відкриваю і думки очищаю. Ні на крок до себе зло не підпускаю, всі біди від дому виганяю. Добробут, успіх і здоров’я залучаю».

Покличте сьогодні на допомогу покійних родичів

Люди вірили, що в Хелловін померлі рідні чують нас чіткіше і миттєво виконують прохання. Адже їх любов не згасла, вони допомагають нам і дають життєві підказки.

В містичну ніч приготуйте частування (цукерки, печиво), залиште їх на ніч на столі, поруч обов’язково поставте стілець і запаліть свічки. Оживіть в пам’яті добрі спогади про покійних, можете поговорити з ними та поставити питання, попросіть захисту і запросіть духів померлих предків на трапезу.

Скажіть:

«Мій рідний у важку хвилину завжди зі мною. Прошу тебе, зло від мене відведи, правильний життєвий шлях вкажи та від помилок убережи».

Після цього можете відправлятися спати.

Вранці залишені на столі частування віддайте тваринам або пташкам.

Народні прикмети на Хелловін

  • Якщо в цей день нічого не виходить, все валиться з рук, це попереджає вас про майбутні негативні події в житті.
  • Домашні тварини поводяться незвично і стурбовано, бігають по будинку, дивляться вдалину, гавкають або виють, значить, у вашій оселі присутня негативна енергетика.
  • Якщо сьогодні вам постійно хочеться сміятися, хоча причин для веселощів немає, то остерігайтеся спокуси, а можливо, серед ваших знайомих є заздрісники.
  • Знайдені на дорозі гроші, цінності або гаманці сьогодні піднімати не слід, так ви передасте їх справжньому власнику своє щастя.
  • Якщо неспокійно на душі та відвідують погані передчуття, запаліть в будинку свічки. Їх полум’я спалює зло, а сила свічок потроюється.
  • Побачити в Хелловін павука в будинку — до сімейних сварок або небезпеки.
  • Якщо ввечері повісити над вхідними дверима з боку вулиці горіхову гілку, а на ранок вона зникне, значить, у вашому будинку водиться нечиста сила.
  • Погана прикмета зустріти 31 жовтня чорну кішку, вона обіцяє нещастя.
  • А якщо побачите сьогодні, як над будинком пролетіла зграя летючих мишей, отже, наступний рік буде урожайним і успішним.