Російські окупанти перетворили Крим на військову базу

15 Листопада 2019 12:13

Окупанти змінюють склад населення захопленого Кримського півострова. Тільки за останній рік влада Росії переселила в Крим до 100 тисяч осіб.

Про це на третій міжнародній конференції з морської безпеки країн Причорноморського регіону розповів командувач Військово-морськими силами України, адмірал Ігор Воронченко, передає Думская.

За його даними, в постійній готовності до вторгнення в Україну знаходиться 28-30 батальйонних тактичних груп.

За п’ять років, що минули після захоплення Криму, кількість кораблів Чорноморського флоту РФ зросла з 34 до 49, у тому числі підводних човнів – з одного до семи.

Всі нові фрегати, корвети і субмарини оснащені ракетами морського базування «Калібр». Зараз сумарний залп цих ракет становить 72 одиниці, але програма виробництва озброєння передбачає, що у 2020-му їх буде вже 170 штук.

За допомогою протикорабельних систем Росія контролює всю акваторію Чорного моря. Зенітні комплекси С-400, що базуються в Криму, відстежують повітряні цілі на відстані до 600 км і здатні вражати їх на дальності 240 км.

Також, за даними Воронченка, зараз Росія будує морську систему виявлення, що складається зі стаціонарних автоматичних підводних станцій. У кримському небі під час авіаційних навчань спостерігалося одночасно до сотні літаків – винищувачів, штурмовиків і бомбардувальників.

Джерело: kyiv.ridna.ua