Цей день в історії Хмельниччини: 10 грудня

10 Грудня 2019 10:32

10 грудня, 1913 року видання «Волинськие губернськие відомости» повідомляло перелік осіб, які ухиляються від військового обов’язку. Це стосувалось євреїв Заславського повіту Волинської губернії, яких розшукувала російська влада. В публікації містився перелік імен та прізвищ таких осіб. З жителів містечка Судилкова Заславського повіту у списку фігурували Хаїм-Вольф Мошков і Янкель Бліндеров. Із Грицква, Борух-Вольф Нухім-Гершович, брати Пінхаси, Аврум-Лейба і Хаскель.

10 грудня 1975 актом і постановою Ради Міністрів УРСР визначено місце будівництва Хмельницької атомної станції. Через два роки на будівельний майданчик прибули перші будівельники, для підготовки ділянки. У лютому Міністерством енергетики і електрифікації видало Наказ «Про початок робіт по будівництву Хмельницької АЕС». Цей документ розпочав процес широкомасштабного будівництва. Знаковою для історії ХАЕС є дата 10 грудня 1987 року, цього дня введено в дію Перший енергоблок. За два тижні перший енергоблок було включено в мережу.

10 грудня 2015 року в обласному центрі декілька сотень аграріїв вийшли на мітинг.Представники агросектору вийшли через те, що уряд запропонував новий варіант Податкового кодексу, яким скасовуються усі податкові пільги сільгоспвиробникам. А це, на думку фермерів, призведе до зубожіння сільського господарства.

Юна МІТРАШКО

Джерело: ye.ua