6 порад, завдяки яким ви будете мити волосся рідше

13 Січня 2020 11:48

Ну хто не хоче мати красиве і доглянуте волосся? По-перше, це додає вам привабливості, а по-друге, є ознакою здоров’я. Проте догляд за ним деколи буває досить важким. Якщо у вас довге волосся, то вам доводиться мити його майже кожен день, тим більше, якщо воно схильне до жирності. Але це явно не те, що нам хочеться робити щодня! Крім того, існує думка, що занадто часте використання шампуню погіршує стан волосся, оскільки він усуває природний захист.

Ви також знаєте, що після миття голови зазвичай слід просушувати волосся, а потім вже і розчісувати! Кажуть, що регулярне розчісування стимулює ріст, що дійсно правда, а це одночасно і масаж шкіри голови, що призводить до підвищеного виділення шкірного жиру. Багато жінок нерідко використовують фен, плойки для волосся або спеціальні праски, щоб поліпшити зовнішній вигляд волосся, проте термічний вплив — це основний ворог вашого волосся! Дайте волоссю висохнути природним шляхом. Беручи до уваги всі ці моменти, ми зібрали кілька порад, які допоможуть вам рідше мити голову!

Ні шкідливим жирам

Якщо ви хочете рідше мити волосся, вам потрібно їсти менше жирів! Будь-яка солодка і смажена їжа не йде на користь волоссю. Змініть власні харчові звички, і незабаром побачите результат, якщо ви дійсно хочете похизуватися шовковистим волоссям. Тому здорове харчування — обов’язкова умова! Овочі, бобові, насіння, риба і курка — ідеальні для цього продукти, інформує Ukr.Media.

Менше дотиків

Масаж шкіри голови кінчиками пальців з використанням різних олійних засобів (залежно від типу вашого волосся) допоможе покращити кровообіг і зміцнить коріння волосся. Так, ви будете стимулювати не тільки їх ріст, але і більш швидке забруднення! Краще якомога менше торкатися до свого волосся, якщо ви бажаєте довше зберегти його візуально чистими.

Прохолодна вода

Якщо вам доводиться постійно мити голову (4-5 разів на тиждень), переконайтеся, що ви використовуєте правильний шампунь. Підберіть той, який найкраще вам підходить.Зверніть увагу, що лаурилсульфат натрію в його складі — це не те, що вам потрібно, щоб поліпшити волосся! Надавайте перевагу шампуням без хімікатів, а після миття обов’язково споліскуйте волосся прохолодною водою протягом декількох секунд.

Сухий шампунь

Таке час від часу трапляється, коли у вас просто немає можливості терміново вимити голову, але необхідно виглядати добре. Ви відчуваєте себе некомфортно, знаючи, як ви виглядаєте з брудним волоссям. Сухий шампунь — це вихід в таких екстрених ситуаціях, адже він продовжить видимість чистого волосся ще мінімум на добу.

Стайлінг

Цікавий варіант і ще один спосіб зберегти ваше волосся чистими протягом більш тривалого періоду часу — це кучері! Якщо волосся у вас безнадійно пряме, спробуйте зробити його кучерявими, хоча б трохи. Наприклад, ви можете заплести на ніч вологе волосся в тугу косу! Або ж ви можете звернутися до стиліста, який порадить вам найбільш вигідну зачіску, здатну приховати забрудненість волосся.

Засоби догляду

І останнє — звертайте увагу на те, які засоби ви використовуєте. Чим менше засобів під час миття волосся ви наносите, тим чистішим волосся залишиться! Олії та спреї потрібно використовувати тільки кілька разів на тиждень, а то й один раз! А якщо ви не хочете мити шампунем, ви можете вдатися до старих бабусиних методів. Скажімо, харчова сода. Змішайте одну столову ложку соди і склянку теплої води, а потім промийте волосся.

Джерело: https://ukr.media