Палити

Як показали результати дослідження, проведеного у 2012 році, відмова від паління протягом 16 або більше років знижує ризик нирково-клітинного раку (найбільш поширеної форми раку нирки у дорослих) на 40 відсотків. Крім того, паління може пошкодити кровоносні судини та збільшити ризик появи високого кров’яного тиску.

Пити мало води

Більшості з нас не потрібні два літри води щодня, найчастіше вистачає й 1-1,5 л, але ось менша кількість рідини може стати по‑справжньому небезпечною. Якщо ми не отримуємо достатньої кількості рідини, організму не вистачає води для контролю рівня натрію, а також для підтримання нормального рівня кров’яного тиску. Тому ніколи не терпіть спрагу і пийте хоча б літр води щодня.

Зловживання знеболювальними препаратами

Багато протизапальних препаратів, особливо тих, до складу яких входять аспірин і ібупрофен, зменшують приплив крові до нирок, що може призвести до утворення рубців. Тому варто приймати ці препарати лише за призначенням лікаря, а якщо у вас є якісь пошкодження нирок, то слід зовсім відмовитися від прийняття медикаментів такого типу.

Лікуватися “народними” засобами

Самолікування за допомогою лікарських рослин може бути настільки ж небезпечним, як і безконтрольне прийняття лікарських препаратів. У багатьох травах містяться речовини, здатні серйозно вплинути на стан і функціональність нашого організму — в тому числі й нирок. Тому, якщо ви надаєте перевагу лікуванню за допомогою рослин, варто обов’язково проконсультуватися з лікарем.