Аваківські слідчі наслідують традиції НКВС?

13 Лютого 2020 13:11

Причина “дружніх бесід” правоохоронців з викладачами і однокурсниками медсестри – намагання довести схильність Яни Дугарь самовільно залишати військову частину

У середу, 12 лютого, Нацполіція України опублікувала результати комплексної судової психологічної і портретної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, якій піддалося відео з камер спостереження і на якому, за даними слідства,  зображена підозрювана у справі вбивства Шеремета Яна Дугарь. А тим часом адвокат дівчини розповів, яким чином слідчі шукають на неї компромат.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це адвокат Яни Дугарь Віталій Коломієць написав на власній сторінці у Facebook.

Адвокати медсестри Яни Дугарь, яку поліція вважає причетною до справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, відреагували на оприлюднену Нацполіцією інформацію про самовільні відлучення військовослужбовця з військової частини.

Так, захисник Віталій Коломієць зазначив, що МВС запустило «інформаційну мульку» про те, що Дугарь самовільно покидала частину на 20 днів в 2019 році, поставивши під сумнів її алібі на момент підготовки і вбивства Павла Шеремета в 2016 році.

«Слідчі і опера почали кошмарити допитами і “дружніми бесідами” студентів і викладачів Львівського університету щодо  схильності Яни до пропусків занять. Нагадаю МВС, що ця тема обломилася, оскільки зазначені ще на судовому засіданні 08.01.2020 року  дати “самоволки” припадають на вихідні, виклики на навчання і дорогу в офіційній відпустці (згідно закону + 2 дні). І тепер вони хочуть показати схильність Яни до пропуску лекцій і семінарів, а отже, і схильність самовільно залишати закриту військову частину в зоні АТО в 2016 році», – пише адвокат на своїй сторінці в соцмережах.

За його словами, в цій сфері слідству «буде облом», оскільки Яна Дугарь – одна з двох студентів з кращою відвідуваністю з основних предметів.

Як відомо, Печерський районний суд Києва продовжив нічний домашній арешт до 4 квітня військовій медсестрі Яні Дугарь, яка є однією із підозрюваних у справі вбивства журналіста Павла Шеремета. Згодом суд змінив їй запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на нічний.

Джерело: https://narodna-pravda.ua/2020/02/12/sprava-sheremeta-slidchi-pochali-koshmariti-odnokursnikiv-yani-dugar-v-poshukah-kompromatu/