Микола Томенко: про владних та опозиційних мільйонерів на гроші пенсіонерів

17 Лютого 2020 09:10

Нарешті НАЗК розділили бюджетні кошти, або як люблять говорити опозиційні депутати, гроші наших пенсіонерів на безбідне життя керівництва парламентських партій у 2020 році.

Нагадаю, що наша команда «Рідної країни» домоглася радикального скорочення бюджетного фінансування партій і заощадила біля 500 мільйонів гривень на рік.
Тим не менш, в бюджеті 2020 року передбачили майже 300 мільйонів гривень для діяльності парламентських партій:

  • партії Зеленського – 140 мільйонів 577.5 грн.;
  • партії Медведчука – 42 мільйони 538.1 грн.;
  • партії Порошенка – 40 мільйонів 587.5 грн.;
  • партії Вакарчука – 33 мільйони 161.7грн.;
  • партії Тимошенко – 26 мільйони 66.1 грн.

Тут варто наголосити,що на утримання Верховної Ради у 2020 році вже виділено біля 2 мільярдів гривень.
В середньому, якщо порахувати зарплатню, виплати на депутатську діяльність, оплату помічників, відрядження…кожен депутат коштує платникам податків в середньому близько 100 тисяч гривень щомісячно!
Ще більш цікаво те,що команда Тимошенко і Медведчука вже зареєстрували постанови про скорочення зарплат і премій високопосадовцям ,бо це чистий цинізм для бідної країни.

Команда «Рідної країни» повністю підтримує пропозиції навести лад із зарплатами і преміями для всіх посадовців: від міністрів до керівників ОТГ. Водночас, як каже народна мудрість – лише власний приклад переконує у чесності намірів. Саме тому пропонуємо партіям Тимошенко, Медведчука,як і всім парламентським партіям відмовитись від бюджетних коштів (Закон передбачає таке право партіям) на користь відновлення фінансування державних соціальних та гуманітарних програм.

Джерело: kyiv.ridna.ua