Зустріч евакуйованих на Полтавщині: ганьба і сором

21 Лютого 2020 10:15

Вчора увага України була прикута до райцентру Нові Санжари: туди їхали евакуйовані з Китаю українці, вже прибули. У результаті сутичок є потерпілі серед обох сторін – поліції та цивільних.

Весь день ознаменувався протестами та провокаціями, місцеві і не лише місцеві перекривали дорогу, палили шини, влаштували мітинги – все заради того, аби не пустити співвітчизників у Нові Санжари. Нагадаємо, 19 лютого борт з українцями та мешканцями інших країн з провінції Хубей мав прибути на Західну Україну. Там протестували. Вночі стало відомо, що українців із зони, де є коронавірус, треба прийняти в Нових Санжарах на Полтавщині – отже, везли у санаторій, що майже в центрі селища. Налякані місцеві здійняли ґвалт, і запевняння МОЗ, президента, що летять здорові перевірені люди і вони будуть 14 діб на карантині, аж ніяк не діяло на мітингувальників.

Коли колона автобусів в’їхала в селище, мітингарі стали жбурляти камінням та цеглою в автобуси, побили вікна, двері.

Телеканал Zik з посиланням на свого журналіста нещодавно згадував в ефірі, що їхній журналіст також постраждав у сутичці – в нього розірвані штани, бо полетіла цегла, про характер травм не вказали. Також в інформації йшлося, що полісмена забрала екстрена допомога, потерпілі є й серед населення, яке зчинило сутички.

Ми писали, що поліції довелось зносити паркан будинку у приватному секторі, коли заїздили автобуси. Кілька цеглин полетіло в автобус.

Українці та іноземці зараз у санаторії. Ворота медичного центру зачинені. Територію охороняє Нацгвардія.

Психологиня санаторію написала в мережі, що їй соромно за дії земляків.