Микола Томенко: «Зеленський працює президентом в Офісі Єрмака?»

21 Квітня 2020 11:20

ЗЕЛЕНСЬКИЙ працює президентом в Офісі ЄРМАКА? або
«ВСІ відпочивають – ВІН працює»! (Він – це Єрмак).

Сайт Президента України за 19 квітня поінформував про реальний стан справ у нинішній владній ієрархії держави.
Зеленський вітав народ із ВЕЛИКОДНЕМ і відпочивав з родиною, бо він теж людина.
Єрмак, за дорученням Президента, керував країною.

Отож, маємо такі офіційні повідомлення:

«Андрій Єрмак проконтролював перебіг локалізації лісних пожеж на Житомирщині»;

«Керівник Офісу Президента обговорив з головами ОДА дотримання карантину під час святкування Великодня, а також питання закриття ринків»;

«За дорученням Президента України Андрій Єрмак провів нараду щодо локалізації пожеж і забезпечення виконання вимог карантину під час святкування Великодня».

У текстів вісх трьох повідомлень на офіційній сторінці Президента України йдеться про ДОРУЧЕННЯ Президента здійснювати керівництво Міністрами, керівниками ОДА та іншими посадовими особами держави. Цікаво, що у матеріалі про селекторну нараду з Єрмака з головами обласних державних адміністрацій йдеться як про звичайну практику управління, навіть без посилання на доручення Президента!

Нагадаю ВИМОГИ і ПРИПИСИ КОНСТИТУЦІЇ та ЗАКОНІВ УКРАЇНИ.

Стаття 106 Конституції України:

«Президент України НЕ МОЖЕ ПЕРЕДАВАТИ свої повноваження іншим особам або органам».

За природою Офіс Президента є звичайним консультативним, дорадчим і допоміжним органом, що випливає із п.28 цієї статті 106 Конституції:

Президент України:…«створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби».

В Україні, щоправда, вже були приклади, коли Президенти частково або певний термін працювали на «посадах президентів в адміністраціях своїх керівників». Йдеться про Кучму в часи головування Адміністрацією Табачником і про Ющенка в часи Балоги.

Але порівняти професійний рівень президентів КУЧМИ і ЮЩЕНКА із професійним рівнем президента ЗЕЛЕНСЬКОГО – означає образити поняття ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ!
Таким чином, констатуємо НЕКОНСТИТУЦІЙНІСТЬ і НЕЗАКОННІСТЬ так званих доручень Президента на здійснення ПОВНОВАЖЕНЬ ПРЕЗИДЕНТА іншим посадовим особам, тим більше керівнику Офісу Президента, який є консультативним, дорадчим і допоміжним органом, а не самостійним інститутом влади.

За умов збереження практики, «керівництва країною через доручення офісу президента», може сформуватися усталена думка в країні та закордоном про НЕДІЄЗДАТНІСТЬ ЗЕЛЕНСЬКОГО як ПРЕЗИДЕНТА УКРАїНИ з УСІМА політичними та правовими наслідками.

Джерело: kyiv.ridna.ua