Як знизити ризик хвороб серцево-судинної системи за допомогою оливкової олії

28 Квітня 2020 09:36

Корисний вплив оливкової олії на організм.

Науковці продовжують досліджувати вплив оливкової олії на організм людини. Нові результати показали: додаючи цей продукт у свій раціон, ви оберігаєте свою серцево-судинну систему від ряду захворювань. Такі ж результати були отримані і при дослідженні інших рослинних олій, але саме оливкова є основною олією в середземноморській дієті. Саме її вважають найбільш корисним методом харчування.

На початку весни поточного року результати дослідження представила на науковому симпозіумі Американська асоціація кардіологів. Дослідження проводилися протягом двадцяти років. Так, якщо щодня вживати олію з їжею (всього половину столової ложки), можна знизити ризик різних захворювань серця і судин. Щоправда, дослідження проводили, ґрунтуючись лише на свідченнях жителів південної частини Європи.

Цікаво, що при захворюваннях серця або для профілактики хвороб серцево-судинної системи лікарі радять переходити на дієту Середземномор’я. Вона містить рафіновані рослинні продукти, рибу та оливкову олію. Крім жирів, які містяться в оливковій олії, організму необхідні також і інші жири, що містяться в продуктах тваринного походження. Крім цього, регулярні фізичні навантаження, систематичне обстеження у лікарів і збалансований раціон послужать відмінним захистом здоров’я вашого серця.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

Джерело: ukr.media