До місцевих виборів в Україні з’явиться новий адміністративно-територіальний устрій.

20 Травня 2020 10:46

Про це вчора, 18 травня, на своїй сторінці у мережі Facebook написав народний депутат Віталій Безгін, який є головою підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

За його словами, вчора відбулась нарада щодо завершення формування нового адміністративно-територіального устрою до місцевих виборів, під час якої народні обранці оновили дорожню карту проведення цієї реформи.

Графік щільний і передбачає 5 кроків:

1. Затвердження перспективних планів всіх областей – 20 травня. Станом на сьогодні ще не затверджені плани 7 областей (Львівська, Рівненська, Київська, Сумська, Одеська, Дніпропетровська, Запорізька) і АР Крим.
2. Урядове розпорядження щодо територій територіальних громад – 27 травня.
3. Ухвалення Верховною Радою України постанови щодо ліквідації та утворення районів з переліком всіх громад (раніше планувалось, що це мав бути законопроєкт, але парламентські юристи переконали нардепів, що має бути постанова, бо це акт одноразової дії) – до завершення поточної сесії, тобто до 17 липня.
4. Ухвалення Верховною Радою України постанови щодо місцевих виборів на новій адміністративно-територіальній основі – до завершення поточної сесії.
5. Ухвалення законопроєкту, що буде містити в собі перерозподіл повноважень між громадами та районами, а також передбачати всі деталі перехідного періоду – до місцевих виборів.

Джерело: https://dilo.net.ua/