Вчені з’ясували, як можна підвищити рівень щастя

5 Червня 2020 12:22

Виявляється, досягти щастя не настільки вже й складно.

Наукові співробітники з Нідерландів говорять про те, що бути щасливою людиною — це легко і просто. Вони вирішили організувати цікаве дослідження, яке допомогло встановити, що саме допомагає людині залишатися у гарному настрою та бути позитивною.

Дослідження тривало протягом шести тижнів, де взяли участь близько 200 респондентів. Учасники повинні були навчитися певним якостям — радіти повсякденним і звичайним справам, брати до уваги лише позитивні емоції та речі, а також бути просто вдячними.

Автори розповідають, що саме почуття вдячності робить людину набагато щасливішою і допомагає залишатися у гарному настрої. Цікаво, що такі люди рідше страждають через емоційні та психологічні проблеми.

Звичайно, негатив не можна ігнорувати, адже ми зіштовхуємося з ним щодня. Але його необхідно приймати певним чином і просто згладжувати. А ось подяка за новий день, за те багатство, яке у вас є, за усіх людей у вашому житті зробить вас найщасливішим. Це захистить вашу психіку і зміцнить вас.

“Подяка допомагає побачити, скільки усього гарного є у нашому житті. Ми зможемо насолоджуватися звичайними речами, а також зрозуміти, наскільки багато інші роблять для нас. Тренування почуття подяки — це не хитрість, щоб швидко і легко отримати відчуття щастя. Це допоможе розвинути нове, абсолютно інше ставлення до життя. Життя стане більш гнучким”, — зробили висновок автори роботи.

Джерело: ukr.media