Без фан-зон і тільки сидячі місця. Як відбуватимуться масові заходи

10 Червня 2020 09:44

Міністерство охорони здоровʼя опублікувало тимчасові правила та рекомендації для організаторів, працівників та відвідувачів масових заходів. Їх дозволяється проводити з 10 червня в областях, де це дозволяє епідемічна ситуація.

Відповідну постанову підписав головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Зокрема, вимоги забороняють створення фан-зон, місця мають бути лише сидячими на відстані у 1,5 м одне від одного. За столиками можуть перебувати не більше 4 осіб (без урахування дітей до 14 років). На заході відвідувачів має бути не більше, ніж одна особа на 5 кв. м загальної площі. Усі присутні мають бути у масках.

Якщо концерт чи інший захід відбувається просто неба, організатор має огородити територію, а також організувати перевірку квитків у безконтактний спосіб.

Крім того:

  • усім працівникам організатори мають міряти температуру;
  • відвідувачів зобовʼязані забезпечити достатньою кількістю антисептиків;
  • організатори мають нанести розмітку для дотримання дистанції 1,5 м між відвідувачами.

Напередодні президент Володимир Зеленський повідомив, що у зв’язку з темпами поширення коронавірусної інфекції в Україні, проведення масових розважальних заходів наразі дозволяти не будуть.

  • Раніше Віктор Ляшко допускав скасування заборони на проведення масових заходів в Україні від 10 червня. Також від цієї дати планується відновлення роботи санаторіїв та баз відпочинку.