Приготування настойки:

  • подрібніть 100 грам горіхів з шкіркою;
  • покладіть подрібнені горіхи в пляшку;
  • залийте ємність доверху горілкою і добре закупорьте;
  • настоюйте місяць, поставивши пляшку в нежарке темне місце;
  • процідіть;
  • приймайте курсами – після одного місяця робіть перерву на один тиждень.

Особливості застосування:

  • для лікування полікістозу настоянку змішують з медом в однаковій пропорції і настоюють 3 тижні в холодильнику. Приймати отриманий засіб потрібно двічі на день перед їжею по чайній ложці.
  • спиртова настоянка, зроблена з меду і зелених горішків, допоможе позбутися лямблій. Її приймають по чайній ложечці протягом одного місяця, додаючи в чай три рази на день.
  • також ця настоянка рекомендована при хворобах щитовидної залози. Протягом місяця приймайте за 20 хвилин до прийомів їжі від 30 до 40 крапель 4 рази на день.
  • ефективна і при цукровому діабеті. Рекомендації по дозуванню і тривалості прийому ті ж, що і при захворюваннях щитовидної залози.
  • компреси із спиртовою настоянкою допоможуть позбутися від п’яткових шпор. Також зовнішнє застосування рекомендують при радикуліті, захворюваннях суглобів і остеохондрозі.

При онкології

Зелені горіхи (50 грам) пропускають зі шкіркою через м’ясорубку і змішують з медом (пів кілограма). Засіб потрібно настоювати протягом місяця, а потім зберігати в холодильнику. Його приймають при раку легенів тричі на день до їжі по чайній ложці.

Щоб зробити з зелених горіхів корисний засіб при будь-якому виді раку, змішують по одній склянці подрібнених горіхів і меду, а потім додають 20 грам аптечної настоянки йоду (5%), 1/2 склянки листків алое (подрібнених) і 20 грам медичного дьогтю. Всі інгредієнти перемішуються і настоюють добу. Для курсу лікування таким засобом потрібно три порції, потім роблять перерву на місяць і повторюють лікування. Приймати суміш рекомендують по чайній ложці тричі на день, запиваючи теплою водою. Оптимально випивати препарат перед їжею за 20 хвилин.

Цікаві факти

  • відвар з недозрілих горіхів здавна вживався – приймати його при шлунковому або кишковому розладі рекомендував ще Гіппократ.
  • властивість відварених у молоці нестиглих горіхів зміцнювати шлунок було виявлено давньогрецьким лікарем Галеном.
  • на Русі лікарі рекомендували вживати зелені горіхи натщесерце, змішуючи їх з медом та інжиром.
  • французькі лікарі в часи Середньовіччя виписували хворим з глистами відвар з нестиглих горіхів.
  • у трактатах тибетської медицини нестиглі горіхи згадуються, як засіб проти злоякісних пухлин.