Важливість магнію в їжі: симптоми і ризики дефіциту

25 Червня 2020 10:37

Дізнайтеся скільки магнію повинно бути у вашому раціоні!

Магній є важливим мінералом, який може боротися з різними захворюваннями, включаючи депресію.

Дізнайтеся скільки магнію повинно бути у вашому раціоні!

Всі поживні речовини дуже важливі. Але деякі надають більший вплив на здоров’я, особливо якщо вони знаходяться нижче оптимального рівня. Тому дуже важливо не лише скористатися перевагами магнію, але і контролювати його потребу.

Крім іншого, магній відповідає за регулювання кальцію, вироблення енергії та баланс клітинних функцій. Його дефіцит може викликати симптоми, починаючи від судом до гіпертонії, поганого кровообігу і проблем з серцем.

Щоб мати достатню кількість цієї поживної речовини в організмі, важливо регулярно вживати продукти, багаті цим мінералом.

Магній: король мінералів

Магній входить у число чотирьох найважливіших мінеральних солей для нашого здоров’я, він незамінний при різних процесах організму. А також регулює функціонування нервів і м’язів. Грає важливу роль при скороченні і розслабленні м’язів.

Дослідження показують, що разом зі станом серцево-судинної системи цей мінерал може регулювати частоту серцевих скорочень. У результаті він може виступати як чинник запобігання різних захворювань серця і судин.

Крім поліпшення засвоєння вітаміну D, магній допомагає регулювати кальцій в організмі і правильно його закріплювати в кістках. В результаті ця живильна речовина важлива для тих, хто намагається зміцнити здоров’я кісток. А також його присутність необхідна навіть для формування і здоров’я зубів.

Ознаки та наслідки дефіциту магнію

Симптоми можуть варіюватися від людини до людини, але найбільш часті: постійна сильна слабкість, судоми, м’язові болі і спазми. А також виникають проблеми через дисбаланс в абсорбції кальцію.

Виявити проблему непросто, навіть лабораторні аналізи не можуть виявити дійсну наявність цього мінералу в організмі.

Оскільки значна його частина сконцентрована в органах і кістках, то виявити недолік магнію можна зіставивши кілька факторів. Які виходять далеко за рамки простого розпізнавання симптомів. Саме з цієї причини, у разі підозри, важливо проконсультуватися з лікарем. Щоб отримати аналіз усього стану харчування. Ця живильна речовина має безперечну важливість і заслуговує особливої уваги. В результаті наявність його в щоденному раціоні — це кращий спосіб гарантувати його адекватний внесок.

Магній від депресії

Дослідження проводилося Університетом Вермонта. Результати показали, що збільшення кількості магнію в раціон може стати вирішенням цієї проблеми, яка вважається «злом століття».

Згідно з дослідженням, таблетки з магнієм значно поліпшили стан при депресії всього за два тижні. А для тих, хто піклується про побічні ефекти, знайте, що вони мінімальні в порівнянні з тими ліками, які в цей час використовуються для лікування.

У дослідженні брали участь 126 дорослих у віці від 52 років. І головне, в них була легка або помірна депресія. Учасники були розділені на дві групи, в яких одна приймала таблетки магнію, а інша — ні.

Дослідники дійшли висновку, що переваги магнію були ефективними. Незалежно від віку, статі або використання антидепресантів людей, що беруть участь в дослідженні.

Скільки магнію нам потрібно?

При збалансованій дієті потреба в магнії становить в середньому 320 мг / добу для чоловіків і 230 мг / добу для жінок. Кращий спосіб отримати його — це інвестувати в продукти, багаті магнієм. Особливо в темно-листові рослини, насіння, олійні культури і злаки.

Джерело: ukr.media