На Хмельницькій АЕС встановили дезінфікуючі тунелі

1 Липня 2020 14:50

Перший такий тунель при вході до навчально-тренувального центру Хмельницької АЕС запрацював у режимі дослідної експлуатації минулого тижня.

Дезінфікуючі тунелі передані профспілковою організацією Енергоатома. Таке обладнання дозволяє здійснювати автоматичне безконтактне вимірювання температури тіла, дезінфекцію рук та дезінфекцію одягу спеціальним аерозолем при проході через тунель. Для розпилення використовується сертифікований біорозчин, який не чинить шкідливої дії на організм, повідомляє прес-центр Хмельницької АЕС.

За словами заступника голови ППО Хмельницької АЕС Віталія Пятковського, дезінфікуючі тунелі передано на усі АЕС України. Це вже третій етап підтримки, проведений профспілковою організацією, у боротьбі із поширенням коронавірусу. Раніше були закуплені та передані медикам міст-супутників медичні маски та щитки.

Загалом, на Хмельницькій АЕС змонтовано п’ять тунелів, чотири з яких розташовані на центральній прохідній. Режим роботи тунелів визначається на засіданнях штабу з координації роботи з проведення карантинних заходів Хмельницької АЕС відповідно до епідеміологічної ситуації на підприємстві та у місті-супутнику.

Джерело: https://ngp-ua.info