Рейтинг кращих університетів очолив КПІ

7 Липня 2020 09:55

В Україні щороку фахівці оцінюють діяльність університетів. Серед двохсот вищих навчальних закладів рейтинг очолюють КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Сумський державний університет.

Рейтинг “Топ-200 університетів України 2020” презентував Центр міжнародних проєктів “Євроосвіта” у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellenceе, пише 24 канал.

Експерти, складаючи рейтинги,звертають увагу на базову, загальноосвітню та фахову підготовку студентів, використання інформаційних технологій та затребуваність їхніх випускників на ринку праці.

Оцінювали виші за десятьма показниками, шість з яких є міжнародними, чотири – національними. До уваги брали лише відкриті дані, опубліковані на вебресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ.

Топ 10 вишів-лідерів України за версією “Топ-200 Україна”

  1. Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського
  2. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  3. Сумський державний університет
  4. Харківська політехніка
  5. Львівська політехніка
  6. Харківський університет ім. В.Н Каразіна
  7. Національний університет “Києво-Могилянська академія”
  8. Львівський національний університет імені Івана Франка
  9. Харківський національний університет радіоелектроніки
  10. Вінницький національний технічний університет.

Зазначимо, що такі рейтинги та увага експертів мотивують університети щороку ставати кращими та привабливішими для студентів, які прагнуть отримати високі знання світового рівня.

Джерело: kyiv.ridna.ua