Від хвороб щитовидної залози страждає безліч людей (особливо жінок – з-за гормональних змін, з якими вони часто стикаються), передає Ukr.Media.
Однією з основних функцій щитовидної залози є секреція гормонів: тироксину (Т4) та трийодтироніну.
Хороший баланс цих гормонів відображається безпосередньо в нашому метаболізмі.
Таким чином, будь-яка зміна функції щитовидної залози викликає гіпертиреоз, захворювання, що вимагають особливого лікування і зміни способу життя.
У той же час, природні засоби дуже допомагають підтримати нормальну роботу щитовидної залози. Одне з таких “народних” коштів – це мед і горіхи!
Горіхи регулюють функцію щитовидної залози.
Горіхи дуже корисні для вашого здоров’я і повинні бути в раціоні кожного (кожної)! Вони не тільки допомагають регулювати рівень холестерину, але і також допомагають щитовидці.
Ось чому!
- Волоські горіхи багаті селеном, важливим мікроелементом, який регулює роботу щитовидної залози і допомагає метаболізму.
- Відсутність селену в організмі призводить до зменшення рівня йоду, що викликає гіпотиреоз;
- З іншого боку, якщо у вас вже є запалення щитовидної залози, рекомендується споживати від 15 до 30 грамів горіхів в день.
Краще всього їсти зелені (молоді) горіхи, так як вони містять найбільшу кількість селену.
Натуральний мед – справжній скарб для вашого організму. Регулярне вживання меду живить організм, підтримує функції мозку і сприяє кращому функціонуванню печінки.
Таким чином, якщо остання добре працює, щитовидна залоза не постраждає.
У той же час потрібно пам’ятати, що щитовидна залоза піддається впливу навколишнього середовища, і що токсини в повітрі і їжі можуть вплинути на її роботу.
Регулярне вживання меду допомагає детоксифицировать організм, збагачуючи його 100% натуральними живильними речовинами.
Крім того, мед стимулює виділення омега-6 жирних кислот, що, в свою чергу, регулює гормональні процеси організму. І останнє, але не менш важливе: мед – чудовий замінник цукру.
Мед і горіхи – кращий засіб для вашої щитовидної залози.
нгредієнти:
- 40 зелених волоських горіхів;
- 1л чистого 100% натурального меду;
- одна велика скляна банка з кришкою.
Як зробити:
Розріжте зелені волоські горіхи навпіл або наріжте скибочками (можна провернути тільки з зеленими горіхами). Якщо ви берете звичайні горіхи в твердій шкаралупі, очистіть їх і використовуйте тільки ядро.
Помістіть горіхи в скляну банку і залийте їх медом;
Суміш повинна постояти один тиждень, а потім її можна їсти щоранку – дві чайні ложки (15 грам);
Засіб також можна їсти ввечері з шматочком житнього хліба. Крім корисних якостей – горіхи в меду шалено смачні!