Учителі фізкультури з Хмельниччини можуть виграти поїздку до Німеччини

14 Липня 2020 10:42

Національна премія для вчителів-новаторів «Global Teacher Prize Ukraine» вперше відзначить найкращого вчителя фізкультури та спорту. Організатор премії Громадська спілка «Освіторія» та проєкт Олександра Педана з популяризації спорту в школах «JuniorZ» шукають педагога, який виховує у дітях любов до здорового способу життя, спорту та фізичної активності, а також свідоме ставлення до власного здоров’я. На переможця чекає тижнева поїздка до Німеччини та 30 тисяч гривень.

«Віримо, що для вчителів фізкультури своя номінація у цій престижній освітянській премії також стане мотиватором для розвитку та удосконалення роботи, адже їхня праця часто буває недооціненою. Вчителі фізкультури круті, повірте, я знаю що кажу! І ми радіємо, що цього року зможемо нагородити найкращого в рамках Global Teacher Prize Ukraine», — розповів Олександр Педан, лідер Всеукраїнського проєкту JuniorZ  для «Освіторію».

Команда ГО JuniorZ вже 2,5 роки займається зміною системи фізкультури у школах, популяризацією цікавих видів спорту та рухливих ігор серед дітей та підлітків. Основні принципи видів спорту, які пропагує рух: безконтактність, не травматичність, гендерна доступність (усі ігри можуть грати хлопці та дівчата разом), інклюзивність. Задля впровадження таких змін тренери, організатори руху разом з Олександром Педаном об’їхали 19 міст України, провели тренінги для близько 2000 вчителів фізкультури та фестивалі для більше, ніж 10 000 дітей.

«Цьогоріч за ініціативи JuniorZ вдруге обиратиметься найкращий вчитель фізкультури. Наприкінці 2018 року премію вибороли одразу двоє вчителів із сіл — Херсонської та Хмельницької областей.Тепер це зроблять в рамках найпрестижнішої премії для вчителів — Global Teacher Prize Ukraine. Взяти участь в номінації «Учитель фізкультури JuniorZ» можуть учителі фізкультури, спорту, плавання, гімнастики та хореографії, що викладають у загальноосвітніх навчальних закладах», – зазначає «Освіторія».

Завдяки Міжнародному фонду соціальної справедливості, який підтримав номінацію, на переможця чекає тижнева поїздка до Німеччини з освітньою програмою, як-от відвідання Олімпійського містечка, знайомство зі спортсменами та німецькою методикою шкільного спортивного виховання, а також грошова премія від ГО JuniorZ у розмірі 30 тисяч гривень.

Подати заявку на участь або номінувати улюбленого вчителя можна до 1 серпня 2020 року на сайті премії globalteacherprize.org.ua. Переможців визначать 3 жовтня на міжнародний День Учителя.

Наталя ГАРМАТЮК

Джерело: ye.ua