Лимонна м’ята

Чай заспокоює і допомагає впоратися з проблемами травлення, викликаними нервовим розладом. Знімає напругу, покращує сон, полегшує біль, підвищує концентрацію.

Фенхель (кореневища, насіння)

Чай-діжестів, поліпшує травлення, знімає здуття – з цією метою його дають навіть грудним дітям. Також допомагає при кашлі, застуді, отитах.

Суничні листки

Очищає кров, допомагає кровообігу, заспокійливий, загальнозміцнювальний. У цей ароматний чай можна додавати і підсушені ягоди.

Деревій

1 чайну ложку трави деревію проварюють з 1 склянкою окропу впродовж 5-10 хвилин і п’ють (по півсклянки) при гастритах. При болях у шлунку також заварюють суміш квіток ромашки і деревію.

Кульбаба

Цей чай допоможе печінці справлятися з навантаженнями, особливо, якщо ви вживали алкоголь, курите чи приймаєте ліки. Полегшує запори, підвищує засвоюваність корисних речовин з їжі.

Липа

Заспокійливий чай, знімає неспокій і знижує тиск. Рекомендований для полегшення болю при мігрені. Дві чашки липового чаю з липовим медом на день допоможуть запобігти застуди. Але не слід повторювати процедуру щодня: це потогінний чай – серйозне навантаження для серця.

Лаванда

Заспокоює нервову систему, вирівнює дихання, дарує здоровий сон, бадьорить гіпотоніків. Чай від мігрені і для виведення шлаків.

Перед застосуванням рецептів потрібна консультація фахівця