Кабмін ініціюватиме позачергову сесію парламенту: що розглянуть

27 Липня 2020 12:05

Депутати знову зберуться на канікулах, аби Україна отримала 1,2 мільярда євро від Євросоюзу. Уряд ініціюватиме скликання позачергової сесії Верховної Ради для ратифікації угоди з ЄС.

Найімовірніше, що засідання може відбутися в 20-х числах серпня. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту в Брюсссель, передає 24 канал.

Він наголосив, що уряд проситиме парламент якомога швидше зібратися на позачергову сесію.

Від нардепів потрібна лише висока явка для ратифікації меморандуму про надання макрофінансової допомоги.

Якщо парламент таки збереться і проголосує, то Україна отримає перший транш у 600 мільйонів євро. А пізніше, після проведення реформ, надійде і решта грошей.

Що відомо про допомогу Україні від Євросоюзу

  • Україна та ЄС 23 липня офіційно схвалили домовленість про макрофінансову допомогу. Мовиться про кредит на суму 1,2 мільярда євро.
  • Транш у 600 мільйонів євро Україна зможе отримати лишеза умови виконання певних вимог. Зокрема, в ЄС вимагають нову судову реформу, реформування податкової та митної адміністрацій, ліквідацію податкової міліції.
  • Нова програма макрофінансової допомоги ЄС стане додатковим джерелом бюджетної підтримки до вже погодженої програми у розмірі 3,8 мільярда євро, з якої Україна очікує отримати ще 500 мільйонів євро.
Джерело: https://24tv.ua/