Разумков назвав три умови для проведення виборів на Донбасі

30 Липня 2020 08:37

Дмитро Разумков заявив, що наразі вибори в окупованому Донбасі провести неможливо. Голова Верховної Ради України зазначив, що для цього потрібні три умови. 

Безпека, сукупність демократії та можливості вільного волевиявлення – це головні позиції. Про це стало відомо 30 липня після візиту спікера на Донеччину, повідомляє пресслужба парламенту.

Дотримання певних умов дозволить організувати голосування на території Донецької та Луганської областей, які непідконтрольні українській владі. Без цих факторів вибори провести неможливо.

Разумков додав, що при першій можливості потрібно надати людям законне право проголосувати. Наявність безпеки та миру спікер українського парламенту назвав головним чинником. Якщо ці заходи наражатимуть громадян на небезпеку, голосування того не варте: “Це не можна робити задля політичного піару”.

Раніше ASPI news повідомляло, що у “Слузі народу” відреагували на можливість проведення позачергових виборів до Верховної Ради. Також політологи вказали на фатальні помилки загальнонаціональних партій під час підготовки до виборів.

 

© 2019 Інформаційне агентство ASPI
https://aspi.com.ua/news/politika/razumkov-nazvav-tri-umovi-dlya-provedennya-viboriv-na-okupovanomu-rosieyu-donbasi#gsc.tab=0