Микола Томенко: як Верховний і Конституційний суди свої ВІП-зарплати захистили!

31 Серпня 2020 09:53
Ще раз до теми про визнавання неконституційним обмеження зарплатні можновладцям на час карантину.
Отож, звернулися до КСУ, щоб ви і не сумнівалися,
судді Верховного суду.
Очільники судової системи влади чітко і однозначно заявили про НЕДОПУСТИМІСТЬ обмеження законом…належного МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ, зміни РОЗМІРУ суддівської винагороди, рівня ДОВІЧНОГО грошового утримання суддів у відставці. Й нагадали що за свої ВІП-ЗАРПЛАТИ і ПЕНСІЇ вони воюють ПОСТІЙНО та навели відповідні рішення КСУ від 1999, 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2013, 2016, 2020 роках. Так би їм послідовно і непримиренно з КОРУПЦІЄЮ боротися – як вони за свої ЗАРПЛАТИ й ПЕНСІЇ борються.
Ще один аргумент щодо неприпустимості під час КАРАНТИНУ керівникам держави й суддівської гілки влади отримувати якісь нещасні 47 тисяч 230 грн, не враховуючи матеріальної допомоги та відпускних, це – потреба бути НЕЗАЛЕЖНИМИ. Виявляється до карантину, коли суддівська верхівка отримувала СОТНІ ТИСЯЧ зарплат і пенсій вони були ЧЕСНИМИ і НЕЗАЛЕЖНИМИ, а лише під час карантину стали залежними?!
Цікаво, що ні Верховний ані Конституційний суд не бороться за ГІДНІСТЬ і НЕЗАЛЕЖНІСТЬ МІЛЬЙОНІВ пенсіонерів, які отримують пенсію аж у 1 638 гривень і тих працівників бюджетної сфери, які іо ридають мінімальну зарплатню до 1 вересня у сумі 4 723 гривні?!
До речі, наші СУДДДІВСЬКІ ВОЖДІ разом із очільники ГЕНПРОКУРАТУРИ й так НАЙБІЛЬШ НЕЗАЛЕЖНІ, щонайменше в Європі. В червні 2020 року вони пролонгували собі право на ЗВІЛЬНЕННЯ від митного огляду для себе й членів своїх сімей!
А, як відомо, без згоди Вищої ради правосуддя – їх також не можна затримувати чи арештовувати…
А от на практиці діє інша залежність:
чим більше прав і матеріального забезпечення – тим більші хабарі!