Хмельниччина продовжує приймати біженців із Криму та зони АТО

8 Липня 2014 09:15
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Аби врятувати дітей, люди покидають власні домівки і тікають світ за очі. Наразі наша область прийняли майже 700 осіб.

Віра Журавльова переселенка із Криму. Каже, подальше перебування у Криму стало неможливим і небезпечним. За те, що її сім’я не проголосувала на референдумі, їй погрожували відібрати дітей. Удвох з мамою вони боролись до останнього. Але сили закінчились, як тільки до міста почали підганяти військову техніку.

Аби врятувати своїх п’ятьох дітей, жінка подалась світ за очі. Перебуваючи на сьомому місяці вагітності і взявши з собою лише документи, Віра покинула рідній дім і вирушила на Київський майдан.

З обласного бюджету на придбання будинку у Купелі Волочиського району було виділено 30 тис грн. В облаштуванні оселі допомагали усім селом. Крім того, пані Віра, на відмінну від багатьох інших, отримала вчасно усі соцвиплати.

Незважаючи на далеко не ідеальні умови, усі вони сьогодні щасливі. Особливо радіє син пані Віри Давид. Адже через його захоплення українською мовою, неодноразово потерпав від однолітків. А тут він і його рідні почуваються у цілковитій безпеці. Крім того, саме тут на світ з‘явився новий член їхньої дружньої родини.