В Хмельницькому визначать кращого кухаря

11 Липня 2014 13:33

ye.ua

ye.ua

Управління торгівлі Хмельницької міської ради запрошує кухарів міста взяти участь у щорічному професійному конкурсі. 24 липня об 11.00 в приміщенні кафе “Батерфляй” за адресою вул. Подільська, 93 буде проводитися конкурс “Кращий кухар” м. Хмельницького – 2014 року”. Запрошуємо фахівців сфери ресторанного господарства взяти участь у кулінарних змаганнях.

Заявки на участь у конкурсі “Кращий кухар”м. Хмельницького – 2014 року” приймаються до 23 липня в управлінні торгівлі за адресою: м. Хмельницький, вул. Грушевського, 88. Телефони для довідок: 65-61-26, 65-11-41, 79-46-01, 65-84-49.
Заявка – контракт
 
на участь у конкурсі “Кращий кухар” м. Хмельницького – 2014 р.”
Просимо Вас зареєструватися як учасник конкурсу в номінації – кухар
1. ________________________________________________________________________
                                                       прізвище, ім´я, ім´я по-батькові учасника
2. ________________________________________________________________________
професія учасника
3._________________________________________________________________________
                                                             кваліфікація (розряд) учасника
4. ________________________________________________________________________
місце роботи учасника
5. ________________________________________________________________________
                                                   адреса закладу, в якому працює учасник
6. ________________________________________________________________________
контактні телефони
            Форма участі у конкурсі індивідуальна
Учасник:                                                                                   Організатор:
___________________________________                 м. Хмельницький
                       (назва закладу)                                              вул. Грушевського, 88
                                                                                                         Управління торгівлі
                                                                                                         міської ради
___________________________________                 телефони: 65-61-26,65-11-41,
                                (керівник закладу)                                                    65-84-49, 79-46-01
___________________________________
                                           (підпис керівника)
“____”____________________2014 рік
М.П.
Положення
про проведення конкурсу “Кращий кухар”
м. Хмельницького – 2014 р.”
 
Мета конкурсу
1. Ознайомлення громадськості і фахівців з майстерністю кращих фахівців ресторанного бізнесу.
2. Визначення кращих зразків кулінарної продукції .
3.Навчання, обмін професійним досвідом, встановлення ділових контактів між фахівцями підприємств ресторанного господарства.
4. Визначення кращого кухаря міста.
Умови конкурсу
В конкурсі можуть брати участь представники закладів ресторанного господарства міста. Конкурс проводиться між учасниками та при умові подання не менше трьох заявок.
Вимоги до учасників
1.   Заявки на участь у конкурсі за затвердженою організаторами формою подаються до
23 липня 2014 року в управління торгівлі.
2.   Конкурсанти повинні працювати за фахом.
3.   Роботу учасників оцінює висококваліфіковане журі.
4.   Кожен учасник повинен мати санітарну книжку, технологічну карту на кожну конкурсну страву.
Завдання учасникам конкурсу
Здоров’я людини, її працездатність і настрій, нормальний розвиток, значною мірою залежать від харчування. Народне прислів’я говорить: “Хороший кухар – вартий лікаря”. Цими словами підкреслюється тісний зв’язок між смачно приготованою, корисною, різноманітною їжею і здоров’ям людини та вони стали девізом цьогорічного конкурсу. Всі завдання учасники конкурсу готують на 4 персони та представляють в торговому  залі закладу, в якому проводиться конкурс, для оцінювання та дегустації журі. Продукти для приготування забезпечують конкурсанти. Інвентар, посуд, прилади для сервіровки та подачі учасники приносять із собою.
Учасникам конкурсу пропонуються наступні завдання:
Приготування під час конкурсу страв української національної кухні у присутності журі:
–  перша страва: голубці. На приготування дається 60 хвилин
–  друга страва: вареники. На приготування дається 50 хвилин.
Домашнє завдання:
– банкетна страва з елементами карвінгу: риба річкова на вибір ( щука, короп, карась, лин, сом, товстолобик)
Критерії оцінювання
Презентація/ новизна: апетитність, привабливість, елегантність, сучасний стиль (0-10 балів).
Склад: гармонійність (поєднання продуктів, кольору й запаху), практичність, легкість засвоювання – (0-10 балів).
Смак, аромат – (0-10 балів)
Професійне приготування: дотримання правил санітарії, технологія приготування, відповідність сучасним вимогам та кулінарним традиціям, час приготування (0-10 балів);
Подання /сервірування: нові форми та методи подачі, чистота подачі, натуральність оздоблення, демонстрація дегустаційного зразка ( 0- 10 балів).
Порядок визначення переможця конкурсу
Процедура огляду, дегустації, оцінка зразків здійснюється   24 липня 2014 року з     11-00 години у приміщенні кафе “Батерфляй” за адресою: вул.Подільська,93.
Члени комісії оцінюють приготування , конкурсні зразки за 10 – бальною шкалою.
Оцінка кожного учасника конкурсу складається з суми оцінок членів комісії по кожному конкурсному завданню. Переможцем є особа , що набрала найбільшу кількість балів. Рішення комісії є конфіденційним і не підлягає зміні чи оскарженню. Члени комісії не зобов’язані пояснювати рішення комісії.
Оголошення переможця конкурсу буде проводитись після проведення конкурсу в приміщенні кафе “Батерфляй” , а нагородження переможця відбудеться під час святкування Дня міста.
Переможці конкурсу нагороджуються призами та грамотами, які мають право використовуватись в рекламних цілях.
На церемонію нагородження запрошуються керівники та представники підприємств – учасників конкурсу.