До кінця цього року у Хмельницькому пообіцяли створити велодоріжки

5 Липня 2015 09:44

thumb_100623_news_mЦього року у Хмельницькому вже може з’явитись перша велодоріжка. З такою ініціативою до міської влади звернулися велосипедисти, як і поскаржились на те, що задля безпеки руху у місті не завадило б облаштувати спецільні шляхи для хмельничан на двоколісних.

– Велосипедистів на вулицях Хмельницького стає дедалі більше, тому доріжки наразі вкрай необхідні. Я подав ідею міському голові з цього питання, звісно ж, це лише пропозиції для перших кроків, – розповідає «ВСІМ» велолюбитель Олександр Калінер. – Насамперед, це велодоріжка вздовж Проспекту Миру та у парку Чекмана. Окрім цього, нам пообіцяли, що рішення про побудову нових велошляхів будуть прийматись у діалозі з громадськістю.
За словами виконуючого обов’язки міського голови Костянтина Чернилевського, спершу велодоріжку облаштують у парку імені М. Чекмана. Вона буде проходити по найменш пішохідним частинам парку відпочинку і з’єднуватиме Гречани із його центральною частиною. Найближчим часом планується і облаштування велопарковки – біля будинку міської ради і медичних закладів міста.
Питання вирішуватиметься на найближчій сесії міської ради, яка відбудеться 15 липня. Там депутати і обговорять фінансування проекту. За словами Чернилевського, на побудову велодоріжок планується виділити з міського бюджету близько 350 тисяч гривень .