Сайт Хмельницької ОДА виявися в аутсайдерах рейтингу відкритості

7 Липня 2015 16:30

Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) оприлюднив рейтинг інформаційної відкритості 49 сайтів органів влади України обласного рівня та міста Києва. Його головна мета – визначити чи розміщено на сайтах інформацію, яку органи влади зобов’язані оприлюднювати для громадськості, наскільки повно та доступно представлена наявна інформація про діяльність влади. Проведене ІРРП дослідження продемонструвало наступні результати. Середній показник інформаційної вікритості на досліджених веб-сайтах становить: 44% для обласних державних адміністрацій та Київської МДА. Відповідно 56% інформації є недоступною; 34% − для обласних рад та Київської міськради, що означає, що 66 % інформації громадани не можуть отримати через сайти органів місцевого самоврядування. Офіційний сайт Хмельницької облдержадміністрації посів передостанню сходинку рейтингу і має коефіцієнт відкритості – 25,65%. Гірше справи тільки у сайту Чернівецької ОДА, який відкритий майже на чверть.

 рейтинг

Що стосується рейтингу сайту Хмельницької обласної ради, то він посів 11 сходинку. Його рівень відкритості становить 36,47%.

рейтинг ода

“Проводячи моніторинг, експерти ІРРП намагались не тільки виявити реальний стан наповнення інформацією офіційних веб-сайтів, але й допомогти органам влади створити зручні у користуванні веб-ресурси, щоб громадяни могли швидко та легко знайти необхідну інформацію та отримати електронні послуги. Ми переконані в тому, що офіційні сайти повинні стати не лабіринтом для громадянина, а його провідником. В ідеалі: будь-хто з користувачів повинен довіряти сайтам органів влади та отримувати необхідну інформацію та послуги, не виходячи з дому”, – йдеться в повідомленні Інституту розвитку регіональної преси.

Як писав НГП, за даними моніторингу Державного комітету телебачення і радіомовлення України, офіційний сайт Хмельницької облдержадміністрації пасе задніх за рівнем інформаційного наповнення серед 24 офіційних веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади.