На Хмельниччині в результаті руйнування кримінальних схем казна отримала 8 мільйонів

31 Липня 2015 09:59

грошіСистемна активна протидія тіньовим схемам умисного ухилення від сплати податків з відшкодуванням завданих державі збитків, яку впровадили у своїй роботі оперативні та слідчі підрозділи Головного управління Державної фіскальної служби Хмельницької області, додала до державного бюджету майже 8 мільйонів гривень додаткових надходжень.

«Власне, руйнування розгалужених тіньових схем з махінаціями на схемному податковому кредиті, оборудках, в яких використовуються такі інструменти тінізації економіки як податкові ями, фіктивні фірми, позбавляє ділків можливості «заробляти» мільйонні кошти на повітрі і обкрадати бюджет. Від податкового шахрайства зазнає збитків не лише бюджет, але й легальний бізнес, адже схемні махінації позбавляють його здорової цінової конкуренції і нівелюють нормальні європейські умови інвестування та розвитку», – зазначив перший заступник начальника ГУ ДФС у Хмельницькій області Андрій Банашко.

Загалом з початку 2015 року за матеріалами регіональних оперативних підрозділів фіскальної служби зареєстровано понад 40 кримінальних проваджень, з яких переважна більшість за тяжкими статтями Кримінального кодексу України. Зокрема, третину становлять ухилення від сплати податків. Як правило, домінують фінансові махінації службових осіб суб‘єктів підприємництва, що входять до груп ризику, у сфері експортно-імпортних операцій з сировиною та готовою промисловою продукцією.

За результатами розслідувань кримінальних проваджень оголошено 12 повідомлень про підозру, до суду направлено 10 обвинувальних актів.

Показово, що у сфері державних закупівель оперативними підрозділами податкової міліції Хмельниччини викрито 7 кримінальних правопорушень, які стосуються тендерних махінацій з бюджетними коштами, у тому числі порушено 3 кримінальних провадження за статтею 209 Кримінального кодексу України.