У Хмельницькому вже декомунізували 5 вулиць, 7 провулків та 1 проїзд

22 Серпня 2015 16:32
1428560925_1f5d2003919_01

Фото infolight.org.ua

В рамках виконання закону про декомунізацію в Хмельницькому вже перейменували 5 вулиць, 7 провулків та один проїзд. Перелік інших топографічних одиниць, що теж підлягають перейменуванню зараз розробляється управлінням культури та туризму Хмельницької міської ради.

Про це НГП повідомили у прес-службі міської ради.

До 21 листопада в Україні мають перейменувати всі населені пункти та топографічні одиниці, назви яких пов’язані з комуністичним та тоталітарним режимом.

Наразі у Хмельницькому вже перейменовано:

  1. вулицю, провулок та проїзд Гайдара на вулицю, провулок та проїзд Якова Гальчевського (мікрорайон Ракове);
  2. вулицю, провулок та проїзд Димитрова на вулицю, провулок та проїзд Миколи Трублаїні (мікрорайон Дубове);
  3. вулицю, провулок та проїзд Комунарів на вулицю, провулок та проїзд Героїв Крут (мікрорайон Дубове);
  4. вулицю та провулок Примакова на вулицю та провулок Староміську (Староміський) (у центральній частині міста);
  5. вулицю та провулок Фурманова на вулицю та провулок Катерини Рубчакової (в районі залізничного вокзалу);
  6. провулок Піонерський на провулок Малиновий (масив приватної забудови за цукрозаводом);
  7. провулок Свердлова на провулок Калиновий.

Окрім того, в міській раді повідомляють, що для мешканців будинків, які проживають на перейменованих вулицях відповідний штамп у паспорті є безкоштовним. Ця процедура не є терміновою і не має обмеження у часі.

Необхідно надати наступні документи: паспорт, реєстраційна форма №16 або домова книга якщо приватний сектор. Мешканці багатоповерхівок мають звернутися до паспортистів ЖЕКів (або у міграційну службу) і всі необхідні папери заповнюють там.

Жителі приватного сектору звертаються безпосередньо до міграційної служби із будинковою книгою на руках.

Перереєстрацію мешканці перейменованих вулиць можуть проходити під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли у людини виникає потреба звернутись до паспортиста.

Окрім того, перереєстрація місця проживання не обмежена в часі, а тому для фізичних осіб, згідно з чинним законодавством, перейменування вулиці не є підставою для того, щоб переробляти правовстановлюючий документ на нерухоме майно. Зміна поштової адреси не є підставою для того, щоб переробляти свідоцтво на право власності.

Усі документи, які знаходяться на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають фінансові збитки від перейменування вулиць зазнають лише юридичні особи та підприємці, якщо в їхніх установчих документах юридичної особи містяться відомості про місце реєстрації.

Зміна юридичної адреси підприємств належить до категорії зміни установчих документів. Ця послуга коштує 51 гривню за реєстрацію змін. Також необхідно буде сплатити 51 гривню за публікацію в «Бюлетені державної реєстрації» про зміну адреси.