На Хмельниччині оголосили акцію протесту проти беззаконня

21 Жовтня 2015 10:55

20 жовтня 2015 року, жителями села Гвардійське Хмельницького району біля свиноферми ПП «Аграрна компанія 2004» було розпочато акцію протесту проти беззаконня.

Таку реакцію селян викликало  свавілля з боку аграрної компанії, яка належить нардепу і вже багато років захоплює їх приміщення та не допускає до роботи у ньому.

Зневірені люди вже звертались до кого тільки можливо, але повернути своє так і не змогли.

1Не вдалось їм це зробити і сьогодні за допомогою державної виконавчої служби та міліції.

Не обійшлось і без фізичного протистояння.

Весь конфлікт з самого початку розгорнувся через те, що ПП «Аграрна компанія 2004», яку очолює Лабазюк П.П., організовуючи свою свиноферму, захопило ще й сусідню земельну ділянку, на якій розміщені три приміщення постраждалих. Всю територію обнесли високим парканом, виставили професійну охорону та нікого туди не пускають, навіть власників.

3«Сьогодні я в черговий раз протягом чотирьох годин намагався хоча б з працівниками міліції пройти до  своєї власності. Спочатку нас ніхто не пускав, потім  з нами боролась охорона, а потім над нами відверто почали знущатись: примушувати приймати душ та проходити обробку дизенфікуючими розчинами. Потім дорогу перекрили трактором, ворота – фурою, під’їзд трубою. Двері до мого приміщення виявились замурованими. Через таку протидію нам знову не вдалось ні скористатись своїм приміщенням, ні виконати рішення суду, ні, тим більше, добитись хоч якоїсь правди», – каже власник приміщення Павло Подуфалий.

Представник селян Олексій Бондар шокований не менше, адже саме він опинився в епіцентрі бійки: «При здісненні спроб потрапити у захоплене приміщення, на мене в присутності міліції фізично напав чоловік, який представився працівником служби безпеки «Аграрної компанії 2004».  Я не можу навіть усвідомити того, що все це беззаконня йде від сім’ї народного депутата, який обіцяв нас захищати».

Втомлені безсиллям проти впливових власників, люди оголосили акцію протесту, яку обіцяють продовжувати, поки закон не стане однаковим для всіх.