“Герегівці” блокують президію Хмельницької облради. Загородний зібрав голів фракцій на консультацію

17 Лютого 2016 10:31

Фракція партії “За конкретні справи” блокує президію Хмельницької облради перед початком плераного засідання.

Фото Віталія Тараненка

Фото Віталія Тараненка

Фото Віталія Тараненка

Фото Віталія Тараненка

Як заявив депутат-“герегівець” Микола Харкавий, його фракція не згідна з політикою, яку проводить голова ради Михайло Загородний. Вони наполягають, аби їхній представник був обраний заступником голови обради, оскільки “за партію проголосувало близько 90 тисяч мешканців області”.

Під час оголошення офіційної заяви керівник фракції “За конкретні справи” Неоніла Андрійчук дорікнула голові ради Загородному, що він “вкидає до сесійної зали питання, які не погоджуються з усіма фракціями”. Зокрема, йдеться про співфінаснування об’єктів будівництва за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Також Андрійчук наголосила, що досі обласна рада не розглядала питання про соціально-економічний розвиток Хмельницької області на 2016 рік.

Окремо “герегівка” звинуватила Загородного у кулуарності і підкилимності з добору кандидатів на посади заступників голови ради. Вона наполягає, щоб це питання було зняте з сьогоднішнього порядку денного сесії.

Голова ради відреагував на блокування президії і запропонував головам фракцій провести консультації у своєму кабінеті. Наразі сесія не почалася.