Хмельницький окружний адмінсуд масово зупиняє справи звільнених по атестації поліцейських

4 Квітня 2016 16:40

sudХмельницький окружний адміністративний суд масово зупиняє справи колишніх працівників поліції Хмельниччини, які оскаржують своє звільнення за результатами атестації.

Про це свідчать ряд ухвал, опублікованих у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Таким чином, служителі Феміди фактично задовольняють клопотання представників відповідача (Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області – НГП). Вони у судовій залі пояснили, що необхідно дочекатися набрання законної сили рішенням окружного адміністративного суду міста Києва в адміністративній справі №826/27744/15 за позовом Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України до Міністра внутрішніх справ України Авакова Арсена Борисовича, Міністерства внутрішніх справ України про визнання протиправним та скасування наказу МВС України №1465 “Про затвердження Інструкції про порядок проведення атестування поліцейських”.

Також в матеріалах судових справ зазначено, що проведення атестування поліцейських передбачено статтею 57 Закону України “Про Національну поліцію, а порядок проведення атестування поліцейських визначений наказом Міністра внутрішніх справ від 17 листопада 2015 року №1465, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 18 листопада 2015 року за №1445/27890, пунктом 1 якого затверджено Інструкцію про порядок проведення атестування поліцейських (далі – Інструкція №1465).

На умовах і в порядку, визначеному  Інструкцією №1465, діяли атестаційна комісія та апеляційна атестаційна комісія західного регіону, що приймали висновки відносно позивача. При цьому як пунктом 27 розділу IV, так і пунктом 14 розділу VI Інструкції №1465 передбачено беззаперечний обов’язок начальника органу поліції виконати прийняте комісіями рішення, тобто видати відповідний наказ на звільнення поліцейського.

“Саме тому, подальший розгляд даної справи є неможливим до вирішення Окружним адміністративним судом міста Києва адміністративної справи №826/27744/15, так як атестування поліцейських та зокрема і позивача, а також його звільнення проводилось на підставах і в порядку визначеному Інструкцією №1465“, – вважають судді Хмельницького окружного адмінсуду.

Додамо, що Окружний адміністративний суд Києва 28 грудня 2015 року відкрив провадження за позовом Професійної спілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України до Міністра внутрішніх справ України Авакова Арсена Борисовича, Міністерства внутрішніх справ України.

Нагадаємо, що на кінець лютого на Хмельниччині 40 працівників поліції, які не пройшли атестацію, подали позови до суду про відновлення на посадах.

Загалом, за підсумками атестації із 2078 діючих правоохоронців Хмельницької області звільнено 303 людини або 14,6%. Атестація поліцейських тривала з 11 січня до кінця лютого цього року.