В управлінні Держсанепідемслужби в Чернівецькій області закликають не купувати свинину та ковбасні вироби, особливо за зниженими цінами, при підозрілій реалізації, адже ці вироби переважно завозять із Хмельниччини.
Про це пише агенція УНІАН.
«Задля безпеки жителів Буковини радимо не відвідувати ринки живих тварин без потреби, утриматись від купівлі свиней, ковбасних виробів із переробних підприємств Дунаєвецького району (Хмельницька область) без відповідних дозволів спеціалістів ветеринарної медицини. Також власникам свиней варто замислитися про зміну напрямку ведення підсобного господарства на птахівництво, вівчарство, скотарство, негайно забити і реалізувати свиней вагою 100 кілограмів і більше. Не відвідувати райони, неблагополучні щодо африканської чуми свиней», – повідомив завідувач сектору організації протиепізоотичної роботи ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Георгій Гараздюк.
Нагадаємо, що на дунаєвецькому підприємстві “Верест” планується переробка 151 свині, яких вилучать з господарств населення трикілометрової зони спалаху АЧС (входить три села: Іванківці, Дем’янківці, Слобідка-Гірчична).
Як писав НГП, 10 травня ветеринари зафіксували перший у Хмельницькій області випадок африканської чуми свиней.