Микола Томенко: Парламент з третиною політичних сепаратистів не має права на існування

23 Липня 2014 14:14
mykirov.com

mykirov.com

Сьогоднішнє засідання і, зокрема, голосування за видалення із сесійної зали депутата від Партії регіонів М. Левченка, що набрало 171 голос, засвідчило, що Верховна Рада, в якій – третина системних політичних сепаратистів, не має права на існування.

Про це народний депутат, радник Президента України Микола Томенко заявив сьогодні під час брифінгу у Верховній Раді.

Зрозуміло, що фракція комуністів, Партія регіонів і так звана група «За мир для терористів і стабільність Путіна» своїми діями чітко демонструють прихильність до сепаратистів та інтересів Росії. «І спроби знайти аргументи, що коли розпустимо Комуністичну партію і виключимо частину депутатів Партії регіонів, то ситуація зміниться, – виглядає смішно, бо за ними у парламент зайдуть такі ж самі депутати, які будуть відстоювати ті ж самі партійні інтереси. Якщо немає проукраїнської, проєвропейської фактичної більшості в парламенті, як він може далі працювати?», – зазначив Микола Томенко.

Тому, на його переконання, вихід один – розпуск цього парламенту і проведення дочасних виборів Верховної Ради.

«Якщо 226 депутатів у середу не проголосують за постанову про саморозпуск цього складу парламенту, то всі патріотично і демократично налаштовані депутати мають написати заяву про вихід із коаліції, щоб дати можливість Президенту України розпустити цю Верховну Раду і виконати вимогу майже 80% українців, які вважають, що нинішній склад парламенту потрібно змінювати», – підсумував Микола Томенко.