Особливо ж хворих на цукровий діабет, в раціоні яких ця крупа має бути неодмінно. Аграрії, котрі вирощують таку зернову культуру, вважають ціну на споживчих ринках на гречку невиправдано завищеною.
Тим паче, що закупники правлять за неї в сільгоспвиробників всього десь 2 тисячі гривень за тонну. Для порівняння – стільки ж сої чи ріпаку коштує вп’ятеро дорожче. Вся справа в відсутності державного контролю й підтримки виробників гречки-каже хлібороб із Кам’янеччини.
Відтак, і сіяти гречку, яку купляють в аграріїв буквально за копійки, беруться одиниці. Тим часом, без гречаної крупи українцям важко уявити повноцінне харчування. Ціну ж у 35, 40 чи й більше гривень за кілограм сільгоспвиробник вважає геть не виправданою.
І додає: коли б були державні пільги виробникам гречки, крупа не була б такою дорогою.