ЗНО у 2017 році: готуємось до новацій

1 Грудня 2016 14:28
Вже 9 років в Україні діє освітня реформа ЗНО. Саме така програма здачі іспитів була запозичена в європейських країнах. Здійснюється вона за допомогою підсумкових екзаменаційних тестових завдань, які підтверджують рівень знань учнів за певний період навчання у школі. Протягом 9 років постійно вносяться зміни до цієї програми для вдосконалення та адаптації даної системи в освіті, яка, в свою чергу, теж перебуває в процесі сталого розвитку.

Які ж особливості здачі ЗНО у 2017 році?

Про це журналісти «Марічка NEWS» спілкувались з Наталею Білоус – методистом науково-методичного відділу Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, кандидатом педагогічних наук.

Найперше, що слід зазначити, це те, що випускники 2017 року складатимуть державну підсумкову атестацію у вигляді ЗНО з трьох предметів. Серед обов’язкових дисциплін є українська мова та література, а на вибір учасника –  математика, історія України, іспанська мова, німецька мова, англійська мова, російська мова, біологія, географія, фізика та хімія.

Для проходження підсумкового контролю знань учасник може обрати не більше чотирьох навчальних предметів.

Реєстрація на ЗНО триватиме з 6 лютого до 17 березня 2017 року. Щодо реєстрації на пробне ЗНО, то вона здійснюватиметься з 1 до 31 січня. Сама ж процедура ЗНО проводитиметься з 23 квітня до 16 червня 2016 року.

Також будуть перекладені тести з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

У 2017 році будуть дійсними сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років.

Учасникам треба буде продемонструвати хоча б мінімальний рівень знань для того, щоб отримати сертифікат. Тому що буде встановлено поріг «склав/не склав» з кожного предмета. Якщо ж деякі учні не зможуть подолати «поріг», тоді вони й не зможуть використати результат ЗНО з даного предмета для вступу до ВНЗ.

Усі абітурієнти з результатами не нижче «порогового бала» будуть отримувати оцінки за шкалою від 100 до 200 балів.

У 2017 році можна буде подавати тільки 9 заяв на навчання з державним фінансуванням. Кількість заяв на навчання за контрактом необмежена.

Спостерігаючи за швидким розвитком освіти, ми можемо побачити і еволюцію якості її оцінювання. Тож тепер випускникам 2017 року відомо, що їх чекатиме на важливому тесті знань.

Джерело: www.marichkanews.com