З червня введуть нові правила на іспитах для отримання водійських прав

3 Березня 2017 09:16

rbc.ua

Нові екзаменаційні завдання сьогодні презентували в Головному сервісному центрі МВС, повідомляє ZIK з посиланням на hromadske.ua.

«Головна новація в тому, що характер питань в екзаменаційних білетах буде залежати від того, на яку категорію водійського посвідчення буде здавати іспити претендент», – розповів в.о. директора центру Владислав Криклій.

Він пояснив, що для тих, хто буде отримувати посвідчення для управління мотоциклом або легковим автомобілем, не буде питань про вантажівки і автобуси. До прикладу, про вагу вантажних автомобілів чи глибину протектора їх коліс.

Ще однією новацією стане автоматичний вибір комп’ютером 20 питань для кожного, хто проходить теоретичне оцінювання знань правил дорожнього руху. Тож, за словами Криклія, квитків, які можна завчити заздалегідь, більше не буде.

Як і раніше, для успішного складання іспиту допускатимуть 2 помилки із 20 питань. Однак і тут є новація: якщо учасник не відповів на принципово важливий для безпеки дорожнього руху питання, то програма автоматично запропонує йому ще кілька подібних питань під час іспиту.

Нові екзаменаційні квитки введуть уже на початку літа, а протягом березня новацію винесуть на громадське обговорення.

Цього року планують також запровадити зміни у складанні практичного іспиту, зокрема, будуть введені відеокамери. За словами першого заступника директора сервісного центру Сергія Гончарова, відеофіксація дозволить усунути суб’єктивний фактор оцінювання учня, коли екзаменатор зможе знизити оцінку майбутньому водієві.