У Хмельницькому запрошують на першу «Ніч у бібліотеці»

23 Березня 2017 16:36

Еспресо TV

До Хмельницької бібліотеки для юнацтва запрошують у п»ятницю вночі. ГО «Молодь за краще майбутнє» організовує акцію «Ніч у бібліотеці». У п»ятницю вночі на любителів літератури чекатиме захоплюючий фест у фондах Хмельницької бібліотеки для юнацтва, нові знайомства за чашкою кави та незабутні враження.

«Ніч  у бібліотеці» – акція на кшталт фільму «Ніч у музеї».У поле зору її ініціаторів потрапила  Хмельницька  обласна бібліотека  для юнацтва.  Кажуть, вона  користується попитом серед активної молоді.

Максим ДЕКАЛЮК, координатор  проекту. 

– На жаль в бібліотеках криза, люди не ходять, до них не звертаються. Просто вони приходять, щоб поспілкуватися і це досить сумно. Тому ми вирішили перенести цей фестиваль у бібліотеку. Саме сюди приходить молодь, і  бібліотека допомагає молоді за їхніх ініціатив.

Уже зареєстровано біля 30 учасників, і кількість охочих збільшується.  Але   з реєстрацією варто поспішити тим, хто ще не встиг долучитися до проекту. ЇЇ завершують опівдні 23 березня.

Максим ДЕКАЛЮК, координатор  проекту . 

– Вік учасника може бути 15 років, але при умові, якщо анкета буде заповнена правильно. При прочитанні анкети буде видно, що її заповняла людина, яка має доволі здоровий світогляд.

«Ніч у бібліотеці» передбачає цікавий квест та знайомства.

Максим ДЕКАЛЮК, координатор  проекту

– Спочатку буде тімбілдінг ( вправи для створення команд ), після чого ми подивимося фільм, де ми покажемо  як треба ставитись до бібліотеки, яка бібліотека добра, і що в ній можна робити. Тобто не лише прийти і готуватись до сесії, а прийти знайомитись з чашечкою кави. Квест буде мати продовження, ми пройдемось екскурсією з нашим екскурсоводом по нічному Хмельницькому. Це буде досить цікаво для дітей, тому що екскурсію ніччю – це щось новеньке для Хмельницького.

Леся РОМАНЮК, провідний фахівець  читального залу

«Ніч у бібліотеці»  проходитиме вперше.  Підлітки будуть проходити  різні етапи, відділами і залами бібліотеки для юнацтва, будуть виконувати різні завдання, працювати з книгами, працювати з матеріалом, з фондом нашої бібліотеки, і ось таким чином долучатись до читання, до книги.

Стартує акція  24 березня, о 23:00 і триватиме до 8:00 наступного дня.

 

Джерело: www.odtrk.km.ua