Реформована «Укрпошта» боротиметься за право доставляти пенсії

27 Березня 2017 17:36

Олег Хавронюк став повноправним очільником Хмельницькій дирекції «Укрпошта». Досі він майже рік виконував обов’язки керівника . На місце претендувало  57 осіб. Але обирали з-поміж них того, хто  здатний очолити перетворення теперішньої пошти у прибутковий бізнес, заявив у Хмельницькому виконуючий обов’язки генерального директора Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Більше години столичний керівник розповідав подільським поштарям про зміни, які очікують організацію. Зокрема, зазначив – всі зусилля будуть направлені на залучення клієнтів та отримання прибутку. Приміром, пообіцяв – поштарі боротимуться з банками за право доставляти пенсії. На сьогодні це – чверть доходів «Укрпошти». А ще планують перетягти в Україну французький успішний досвід з надання поштою різноманітних фінансових послуг і створення поштового банку. Щоправда це – поки що плани на майбутнє. Нині ж йдеться про докорінну зміну управління підприємством та розподілу як повноважень, так і відповідальності.

 Ігор СМІЛЯНСЬКИЙ, в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта»

–  Будуть управляти 4 людини… з’явиться заступник з мережі… нові зарплати – нова відповідальність…

: А ще керівництво «Укрпошти» пообіцяло найближчим часом подолати так звану «зрівняйлівку». Яка утворилася на підприємстві після підвищення від початку року мінімальної зарплати .

 Валентина ШИМАНСЬКА, начальник відділення поштового зв’язку №7, м.Хмельницький

–  Зараз у нас зарплати у всіх однакові – 3200…

Що стосується мотивації до роботи, то тут все визначається за єдиним принципом – хто більше працює, той і більше отримує. Щоправда, критерії оцінки в селі та місті будуть різними.

Ігор СМІЛЯНСЬКИЙ, в.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта»

– Все, що стосується сільської мережі… окремо.

Більше заробляти «Укрпошта» планує за рахунок підвищення тарифів. Насамперед, на періодичні видання та посилки. Корпоративних клієнтів, навпаки, планують зацікавлювати знижками. А ще хочуть ретельно порахувати собівартість кожної послуги і позбутися від тих, що не приносять грошей. У ході реформування підприємства будуть і скорочення, але тільки там, де не витримані нормативи.

Джерело: www.odtrk.km.ua