Сміття це гроші. Люди хочуть знати – для них, що?

22 Травня 2017 09:12

У Старокостянтинові 20 травня депутати та громадські активісти блокували в’їзд до місцевого сміттєзвалища, куди прихало п’ять вантажівок з львівськими відходами.

Фури з льівським сміттям поблизу сміттєзвалища у Старокостянтинові

Фури з льівським сміттям поблизу сміттєзвалища у Старокостянтинові

Як повідомляє “Перша міська газета”, протестувальники наголосили, що влада порушує їхні права. Люди налаштовані проводити блокування сміттєвалища безтерміново.

20170520131407

21 травня протестна акція продовжується. Однією з ключових вимог є призупинення дії чотиристороннього дороговору на прийом львівського сміття. Проте місцева влада не йде на зустріч громаді. Людям повідомили, що міський голова буде в середу. А тому, мовляв, дію договору не можуть призупинити.

IMG_20170521_130905[1]

На сміттєзвалищі й далі знаходяться люди, які планують продовжувати блокування. На місці постійно патрулює поліція. Машини з львівським сміттям знаходяться на стоянці поблизу ресторану “Фієста”.

Крім цього, окремі депутати 19 травня прийшли з вимогою до мера Миколи Мельничука з вимогою скликати позачергову сесію, на якій хочуть заслухати директора комбінату комунальних послуг Володмира Булича щодо ситуації з прийманням та утилізацією сміття зі Львова.

Нагадаємо, що Львівське комунальне підприємство “Львівспецкрмунтранс” підписало договір про співпрацю з ТзОВ ДВ “Екосвіт”, ТзОВ “Екостаркон” та Старокостянтинівським комбінатом комунальних підприємств. Предметом цього договору стало вивезення сміття зі Львова на територію Старокостянтинівського сміттєзвалища. Наближена до мера людина очолила фірму-прокладку, яка неабияк заробляє на львівському смітті.